SLAVLJE I DRUŽENJE U VOJLOVICI Kirvaj u staro-novom ruhu

11:03

23.11.2022

Podeli vest:

Foto: Privatna arhiva

Koncert Zvonka Bogdana

Kirvaj u okviru kog je obeležena jubilarna, 120. godišnjica osveštanja reformatske i evagelističke crkve u Vojlovici održan je, kako tradicija nalaže, poslednjeg vikenda u septembru. Spoj novih i starih događaja, a uz to i lepo vreme, privukli su veliki broj posetilaca.

Jedna od najvećih zanimljivosti svakako je bilo mesto održavanja celog događaja. Naime, kirvaj se ove godine vratio na nekadašnju lokaciju, a to je vojlovački park i prostor oko Mesne zajednice i Spomen-doma. Kod onih starijih žitelja, koji se sećaju kako je to sve ranije izgledalo, to je sigurno izazvalo dozu nostalgije. Kod onih mlađih, koji su navikli da ih ringišpili i ostala vašarska zabava čekaju na vojlovačkom stadionu, izazvalo je radoznalost, pa je puno mališana uživalo u šećernim penama i u nadmetanju s drugarima u osvajanju nagradnih vožnji.

Kako je već pomenuto, ceo svečani vikend bio je ispunjen različitim sadržajima i za svakog se našlo nešto u čemu bi uživao. Subota je bila rezervisana za takmičenje u kuvanju gulaša. Takmičenje je takođe održano kod Mesne zajednice Vojlovica i Spomen-doma. Svim takmičarima je bilo obezbeđeno meso od divljači, zbog čega je i broj učesnika bio ograničen, ali to je samo bio dodatak takmičarskom duhu.

Nedelja je započeta u religioznom duhu, te su vernici prisustvovali bogosluženjima, a u slovačkoj evangelističkoj crkvi događaj je bio ulepšan i nastupom crkvenog hora.
Svakako, vrhunac ove proslave bio je večernji koncert Zvonka Bogdana, koji su omogućili Mesna zajednica Vojlovica i Grad Pančevo. Ovaj vrsni izvođač, kog vole sve generacije, privukao je ne samo domaću publiku već i posetioce iz grada i okolnih mesta. Da ljudima nedostaju događaji poput ovog, pokazali su osmesi i pevušenje Zvonkovih pesama danima nakon koncerta. Grad i Mesna zajednica postavili su visok standard organizacije, a Vojlovčani i Pančevci s nestrpljenjem očekuju neki naredni susret ovog tipa.

Katarina Kalmar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.