VEČE LJUBAVI I POEZIJE: Promocija zbirke pesama „Korak dalje“ Emine Hilić 17. januara u Starčevu

21:47

13.01.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Promocija zbirke pesama „Korak dalje“ pesnikinje Emine Hilić biće održana u utorak, 17. januara u 19 sati, u Galeriji Boem u Starčevu.

Zbirka pesama „Korak dalje“ zapravo je poetski dnevnik ispunjen promišljanjima o životu, kaže autorka.

Ovo je moja druga zbirka poezije. Sadrži ljubavne i duhovne pesme, uglavnom autobiografske. „Korak dalje“ zapravo je onaj radikalni korak, kada se nađemo na raskrsnici života. Gotovo kroz sve pesme se prožima vera u Boga, ljubav i nada da će sve biti dobro. Za razliku od prethodne zbirke pesama, koja je inspirisana godinama mladosti i zrelosti, u ovoj zbirci je sadržana jedna godina života. Spoj je radosti i tuge, snova i nemira i nadam se da će pronaći put do čitalačke publike – kaže Emina Hilić za Pančevac.

Emina Hilić rođena je u Kačarevu. Trenutno stanuje u Pančevu, gde i radi kao medicinska sestra u Opštoj bolnici Pančevo. Ostvarena je kao majka dve kćerke i baka četvoro unučadi. Poeziju piše od ranog detinjstva. Od 2018. godine je članica kluba „Dunavski venac“ i aktivno učestvuje na međunarodnim pesničkim manifestacijama. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada. Neke od njenih pesama prevedene su na makedonski, italijanski i ruski jezik. Bavi se humanitarnim radom i slikanjem. Prvu zbirku pesama „Kad sunce zgasne“ objavila je 2021. godine.

(Pančevac/Aleksandra Masl)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.