JVP VODE VOJVODINE OBRADOVALO DECU SA KOSOVA: Za Srpsku novu godinu podelili 500 paketića mališanima u srpskim enklavama

09:53

16.01.2023

Podeli vest:

JVP „Vode Vojvodine”

Novogodišnjim paketićima JVP „Vode Vojvodine” za Srpsku novu godinu obradovalo je 500 mališana na području naše južne pokrajine. U humanitarnoj akciji učestvovali su svi zaposleni, njih 488-oro. Oni su tokom novogodišnjih praznika prikupljali sredstva od kojih je kupljeno 500 paketića za decu sa Kosova i Metohije.

Predstavnici sindikata i rukovodstva JVP „Vode Vojvodine” krenuli su u četvrtak iz Novog Sada i za tri dana obišli Štrpce, Prizren, Veliku Hoču, Orahovac, Osojane i Goraždevac, te podelili paketiće u tamošnjim osnovnim školama. Paketići su sadržali proizvode iz Srbije, a na ovaj način rukovodstvo preduzeća želelo je da pruži podršku deci koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, da ih obraduje i ulepša im novogodišnje i božićne praznike, navedeno je u saopštenju ovog preduzeća.

JVP „Vode Vojvodine”

Mnogo nam znači ova poseta, jer bez obzira na to što se mi trudimo da našoj deci obezbedimo sve što im treba, oni ipak nemaju bezbrižno detinjstvo. Živimo kao u getu. To što ste došli baš na veliki srpski praznik posebno nam svima znači, izjavio je Negovan Marić, domaćin delegacije i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica sa teritorije Orahovac i Velika Hoča.

Marić je izrazio veliku zahvalnost za sprovođenje ove akcije, jer, kako kaže, deci je više nego potrebno da znaju i osete da neko misli na njih, da želi da ih usreći i obraduje.

JVP „Vode Vojvodine”

Pored obilaska osnovnih škola na teritoriji Kosova i Metohije i dodele paketića, delegacija JVP „Vode Vojvodine” obišla je i srpske svetinje na Kosovu: manastire Gračanica, Pećka patrijaršija i Dečani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.