Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 g šećera
- 500 ml mlake vode
- pola šoljice suvog grožđa
- 6 kašika džema od kajsija
- sok i rendana korica jedne pomorandže
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbome
- rendana korica limuna
- pola kašičice cimeta
Priprema:
Rernu odmah uključite da se zagreva na 180 stepeni. U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa sve dobro promešajte da se sjedini.
Zatim redom dodajte suvo grožđe, rendanu koricu limuna i pomorandže, cimet sok od pomorandže i vodu, pa sve dobro izmešajte varjačom. Okrugli kalup prečnika 28 cm obložite pek papirom, sipajte smesu za pitu i poravnajte je kašikom. Pecite oko 30 minuta.
Kada je pečena izvadite ih kalupa i ostavite da se prohladi, presecirte je po dužini na dve kore, pa donju premažite džemom.
Potom preklopite gornjom korom, a pre služenja kolač po želji pospite šećerom u prahu.
(Pančevac/Stil)