MANASTIRSKA PITA SA SUVIM GROŽĐEM: Savršena posna poslastica

19:32

27.02.2023

Podeli vest:

Pixabay

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 100 g šećera
  • 500 ml mlake vode
  • pola šoljice suvog grožđa
  • 6 kašika džema od kajsija
  • sok i rendana korica jedne pomorandže
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbome
  • rendana korica limuna
  • pola kašičice cimeta

Priprema:

Rernu odmah uključite da se zagreva na 180 stepeni. U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa sve dobro promešajte da se sjedini.

Zatim redom dodajte suvo grožđe, rendanu koricu limuna i pomorandže, cimet sok od pomorandže i vodu, pa sve dobro izmešajte varjačom. Okrugli kalup prečnika 28 cm obložite pek papirom, sipajte smesu za pitu i poravnajte je kašikom. Pecite oko 30 minuta.

Pixabay

Kada je pečena izvadite ih kalupa i ostavite da se prohladi, presecirte je po dužini na dve kore, pa donju premažite džemom.

Potom preklopite gornjom korom, a pre služenja kolač po želji pospite šećerom u prahu.

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.