MEDVEDEV DOMINANTNO DO TITULE U DUBAIJU: Rus savladao svog zemljaka u finalu i nastavio seriju pobeda!

18:56

04.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Dubai Duty Free Tennis Championships

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je turnir iz serije 500 u Dubaiju. On je u finalu pobedio zemljaka Andreja Rubljova sa 6:2, 6:2.

Momak iz Moskve je pokazao da se nalazi u neverovatnoj formi. Ovo mu je bio 14. vezani trijumf i treća uzastopna titula – prethodno je do trofeja stizao u Dohi i Roterdamu.

Do trofeja u Dubaiju stigao je bez izgubljenog seta, a redom je pobeđivao Matija Arnaldija, Aleksandera Bublika, Bornu Ćorića, Novaka Đokovića i pomenutog Andreja Rubljova.

Što se finala tiče, Medvedev je meč protiv velikog prijatelja počeo idealno, odmah je napravio brejk, potom je do kraja seta rivalu još jednom oduzeo servis i došao je na koran do pobede.

Drugi segment meča protekao je takođe u dominaciji vlasnika jedne grend slem titule. Napravio je dva vezana brejka i trijumfovao je posle 69 minuta igre. Koliko je Danil bio bolji rival od Rubljova pokazuje činjenica da mu nije dozvolio nijednu priliku da mu oduzme servis.

Upravo će ova dvojica tenisera napraviti rokadu na ATP listi. Medvedev će od ponedeljka biti na šestom mestu, a Andrej koji nije uspeo da odbrani titulu u Dubaiju pašće na sedmu poziciju.

(Pančevac/Novosti)

NOVAK IZGUBIO KAD SE NIKO NIJE NADAO! Medvedev naneo Srbinu prvi poraz u ovoj godini!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.