SMENA SUNCA I OBLAKA U Vojvodini i na šrem području Beograda po koja kap kiše, temperatura do 19 stepeni. Evo kavo će vreme biti do kraja nedelje

08:55

08.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji danas tokom jutra oblačno, u Vojvodini i na širem području Beograda ponegde sa slabom kišom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim periodima. Vetar slab i umeren, na planinama jak, južni i jugozapadni.

Printscreen/RHMZ

Temperatura u najtoplijem delu dana na Kopaoniku oko 3 stepena, na Zlatiboru 12, a u ostalim krajevima od 15 do 19 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Jutros je najhladnije bilo na Kopaoniku (-1), zatim u Sjenici, Požegi (1), Vranju (2), Zaječaru i Kuršumliji (3), a najtoplije Novom Sadu, Beogradu i Loznici (11).

Printscreen/RHMZ

U četvrtak se u većem delu Srbije očekuje toplo vreme sa sunčanim intervalima, a na severu Vojvodine biće oblačno sa kišom. Naoblačenje će se sa područja Vojvodine posle podne prošiti na veći deo severne Srbije, a uveče će zahvatiti i centralne i južne predele. Na severu zemlje duvaće zapadni, a u ostalim krajevima umeren južni i jugozapadni vetar. U najtoplijem delu dana temperatura temperatura će biti do 20 stepeni. Uveče se očekuje zahlađenje i kiša u severnim i centralnim predelima.

U petak će biti oblačno sa kišom na jugozapadu i jugu Srbije i u centralnim predelima, a na severu biće suvo sa sunčanim periodime.

U subotu toplo, a naoblačenje sa kišom popodne i uveče zahvatiće sever zemlje.

U nedelju svežije uz kišu na jugu Srbije i kratkotrajnim snegom na planinama, dok se na severu očekuje razvedravanje.

Od ponedeljka ponovo se očekuje toplo vreme, iznad proseka za ovo doba godine.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju sredu, osmi dan marta

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalje savetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i nervnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. Savetuje se slojevito odevanje, kao i oprez u saobraćaju.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.