U PANČEVU ODRŽANO TAKMIČENJE „ŠTA ZNAŠ O ZDRAVLJU“: Mladi učestvovali u kvizu povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja FOTO

13:38

27.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/Crvenikrstpancevo.com

U prostorijama Crvenog krsta Pančevo održano je gradsko takmičenje u kvizu „Šta znaš o zdravlju“, za učenike osnovnih i srednjih škola.

U susret 7. aprilu – Svetski dan zdravlja, članice žirija Jelena Krstić, diplomirani pedagog, Aleksandra Perović, doktorka medicine i Marina Krčadinac, strukovna medicinska sestra – zdravstvene saradnice iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo, su kroz diskusiju sa mladima, dale neke odgovore i smernice u vezi sa mentalnim zdravljem, stvaranju zdravih navika, značaju spoljašnjih faktora i njihovom uticaju na zdravlje adolescenata kao i ostalim aktuelnim temama za doba adolescencije.

Printscreen/Crvenikrstpancevo.com

Govorilo se i o tome kako se ove godine obeležava 75. godina Svetske zdravstvene organizacije i da je to prilika da se osvrnemo na uspehe javnog zdravlja koji su poboljšali kvalitet života tokom poslednjih sedam decenija.

U kvizu je učestvovalo 7 škola sa 10 ekipa.

Printscreen/Crvenikrstpancevo.com

U kategoriji podmlatka (osnovne škole), izdvojila se Jana Kolundžija učenica OŠ “Miroslav Antić – Mika“ Pančevo, čija je mentorka nastavnica biologije, Zlata Jovanović. Jana Kolundžija je ujedno i predstavnica podmlatka i učestvovaće pokrajinskom Kvizu „Šta znaš o zdravlju“, 11. aprila.

U kategoriji omladine (srednje škole) – izdvojila se Jovana Lukač, učenica Tehničke škole „23. maj“ Pančevo, uz svoju mentorku nastavnicu biologije Ivanu Nasković Slović.

Škole učesnice: Tehnička škola „23. maj“ Pančevo, Medicinska škola „Stevica Jovanović“, Pančevo, ETŠ „Paja Marganović“ Pančevo“, OŠ „Miroslav Antić – Mika“ Pančevo, OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice, OŠ „Sveti Sava“ Pančevo i OŠ „Đura Jakšić“ Pančevo.

Crveni krst Pančevo je za sve prisutne obezbedio higijenske pakete koje su u skladu sa uvek aktuelnom temom o značaju održavanja lične higijene za očuvanje zdravlja. Kao uspomenu na učešće u Kvizu svi prisutni su dobili zahvalnicu Crvenog krsta Pančevo.

(Pančevac/Epancevo/Crvenikrstpancevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.