GRAD PANČEVO: Raspisan konkurs za finansiranje praktične nastave u srednjim školama

14:16

30.03.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Grad Pančevo raspisao je Javni poziv za učešće srednjih škola sa teritorije grada Pančeva na konkursu za dodelu sredstava, u vezi sa realizacijom mere: „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične i projektne nastave“ u 2023. godini na osnovu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Pančeva za 2023. godinu.

Pravo učešća na konkursu imaju srednje škole sa teritorije grada Pančeva, čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina.

Novčana sredstva srednje škole mogu koristiti za nabavku opreme, mašina, alata i uređaja, koji su neophodni za izvođenje savremene praktične i projektne nastave, a kojima bi se postigla određena zaokružena „tehničko-tešnološka i projektna celina“. Ovo bi dalje trebalo da doprinese „podizanju kvaliteta nastave“ u školama.

Podizanje kvaliteta nastave, od posebnog je značaja u srednjim stručnim školama, koje obrazuju učenike za deficitarna zanimanja; Nabavku opreme za savremeno izvođenje praktične i projektne nastave kao i nabavku softvera koji je neophodan za korišćenje tražene opreme, mašina, alata i uređaja; Uređenje i adaptacija prostora za instalaciju nabavljene opreme (nabavka neophodnog nameštaja, krečenje, elektro-instalacioni radovi i dr.). Iznos sredstava za ove namene ne može biti veći od 20% od ukupnog iznosa traženih sredstava.

Zahtev sa dokumentacijom podnosi se u Uslužnom centru Gradske uprave grada Pančeva, ul. Trg kralja Petra I broj 2-4 26000 Pančevo, Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva, u jednom primerku ielektronskom obliku(na CD-u ili e-poštom na e-mail maja.svircevic-prekic@pancevo.rs ).

Poslednji dan za prijem prijava za učešće na javnom pozivu je 20. maj.

Detalji konkursa i formulari objavljeni su na sajtu Grada Pančeva.

GRAD PANČEVO UPUTIO POZIV: Javna rasprava o nacrtu Srednjoročnog plana grada 2023-2025

GRAD PANČEVO BRINE O ZDRAVLJU I BLAGOSTANJU ŽENA Ovo je samo jedna od poruka sa tribine „Zajedno do zdravog i kvalitetnog života žena“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.