VUČIĆ SE SASTAO SA ABDULOM BIN ZAJEDOM: Ponosan na prijateljstvo, strateško partnerstvo i zajedničku viziju

15:16

05.04.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram//buducnossrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom.

– Poželeo sam srdačnu dobrodošlicu našem prijatelju šeiku Abduli bin Zajedu al Nahjanu. Za nas je ova poseta od najveće važnosti, ne samo zbog kontinuiteta u intenziviranju političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, već i zbog toga što je mudra i odgovorna politika lidera UAE pozicionirala ovu zemlju u sam vrh država bez kojih je teško ili nemoguće doneti bilo koju važniju geopolitičku odluku. Zato sam posebno zahvalan na posvećenosti UAE jačanju odnosa sa Srbijom, a pogotovo iskrenom prijatelju naše zemlje, Njegovom visočanstvu šeiku na tome što nastavlja da sa nama deli viziju uspešne, moderne i bogate Srbije koja doprinosi brzom razvoju celog regiona – objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

– I upravo zbog toga sam sa velikim zadovoljstvom uručio poziv Njegovom visočanstvu da nam učini ogromnu čast i poseti Srbiju, ovoga puta kao predsednik UAE i uvek poštovani prijatelj. Ponosan sam na ovo prijateljstvo, strateško partnerstvo i zajedničku viziju razvoja naše zemlje, regiona i sveta – zaključio je predsednik Vučić.

PALATA SRBIJA: Vučić sa delegacijom Senata Francuske razgovarao o situaciji u regionu i dijalogu Beograda i Prištine

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.