VUČIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU POGONA SVETSKOG GIGANTA BIZERBA: Valjevo dobilo fabriku vaga! FOTO

13:26

20.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/buducnostsrbijeav

Nemačka fabrika Bizerba svečano je otvorena danas u Valjevu, a otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je odmah po dolasku u fabriku održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Printscreen/IG/buducnostsrbijeav

Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a investicija je vredna više od 33 miliona evra.

Novi proizvodni pogon Bizerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra.

Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Konačna veličina objekta, koji se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog prostora, iznosiće približno 11.000 metara kvadratnih. Administrativni deo koji će se prostirati na 2.000 kvadrata zauzeće najmanje prostora. Za konstrukciju je bilo potrebno više od 340 prefabrikovanih betonskih delova, uključujući stubove i grede.

Prve vage su već prizvodene i isporučene kupcima u februaru ove godine. U savremenoj fabrici su, kažu u kompaniji, stvorene potpuno nove mogućnosti za automatizaciju i digitalizaciju procesa.

Predsednik Vučić je tokom obilaska fabrike porazgovarao sa radnicima koji su mu priznali da su uslovi rada dobri i da imaju zarade veće nego na prethodnim poslovima.

Printscreen/IG/buducnostsrbijeav

Vučić je istakao da je prosečna plata u fabrici 1.100 evra, dok je u Valjevu prosečna plata znatno manja.

Fabrika će dodatno industrijalizovati ovaj grad, koji će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, ali i opštu bolnicu u čiju će izgradnju biti uloženo oko 90 miliona evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Brzu saobraćajnicu ćemo da završimo, to je naša obaveza, kao i prema građanima Valjeva – naveo je Vučić.

Rekao je da se ranije od Valjeva do Beograda putovalo oko sat i 40 minuta, dok će kada bude završena brza saobraćajnica od Iverka do Lajkovaca putovanje trajati oko 50 minuta. Vučić je rekao da je prosečna plata u Valjevu u decembru iznosila 608 evra, dok će u Bicerbi biti značajno viša.

– Bizerba je ogromna stvar, ne samo za Valjevo, nego za Srbiju, ali biće još investicija – rekao je Vučić kome su čelnici kompanije objasnili po kom principu rade njihove vage, sa i bez čitača bar-koda, a onda su se složili da će Srbija od sada proizvoditi najbolje vage na svetu.

Bizerba planira da u narednih godinu dana razvije globalnu stratešku platformu za proizvodnju čitavog asortimana vaga, namenjenih maloprodajnim objektima.

Porodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su na početku radova rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Generalni direktor kompanije Bizerba Andreas Kraut istakao je da je pre skoro dve godine dogovorena investicija u ovu novu proizvodnu plokaciju.

– Stajali smo tačno ovde i izašli smo pred medije. Naši proizvodni kapaciteti naišli su na granicu, a istovremeno su nam se otvorila nova tržišta. Zato smo i otvorili ovu fabriku u Valjevu – rekao je on na otvaranju.

On je istakao da je posle dve godine nikla zgrada na koju su ponosni i sigurni smo da je ovo bila prava odluka i da smo na pravom mestu.

– Pre godinu dana smo se okupili na gradilištu i tu smo svečano zaboli ašov. Kada se prisetim da je tada postojao samo šator nsred zemlje, da nije postojala ni ulica, a 30 meseci kasnije zatičemo ovo zdanje, što me čini jako ponosnim.

(Pančevac/Telegraf)

SRBIJA I MAĐARSKA GRADE NOVI NAFTOVOD: Planirano je da sporazum bude potpisan u junu na mađarsko-srpskom samitu

PROŠLA SEDMICA U DOLOVU BILA PUNA RADOSTI I VESELJA: Pogledajte kako su meštani obeležili i proslavili Uskrs! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.