FOTO-REPORTAŽA: Pančevac na sajmu tehnike u Beogradu! Pogledajte kako izgledaju najnovija dostignuća savremene tehnologije!

13:13

19.05.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, 65. po redu, koji se održava na Beogradskom sajmu još danas je otvoren za posete.

Milan Šupica

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović rekla je povodom otvaranja sajma da se svet susreće sa brzim razvojem nauke i tehnologija koje preko noći menjaju svet.

Milan Šupica

Ona je pozvala posetioce sajma da obiđu srpski štand i vide najnovije tehnologije i dostignuća koje su srpski naučnici stvorili.

Milan Šupica

Istakla je da su na sajmu ove godine prisutne inovativnosti iz oblasti biotehnologije, energetskog transporta, logističkih i laserskih tehnologija.

Milan Šupica

„Nauku treba da usmerimo da nam reši globalne izazove kojih ima sve više. Zato nam treba znanje, razvoj, nauka…”, rekla je Jelena Begović.

Milan Šupica

Navela je da je na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća prisutno više od 500 izlagača i startap kompanija.

Milan Šupica

Deo manifestacije je izložbena postavka Srbije pod nazivom „Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve”, koju organizuju Vlada Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete.

Milan Šupica

Ova postavka okuplja brojne naučnoistraživačke organizacije, kao i renomirane stručnjake različitih instituta, fakulteta, inovacionih centara i naučno-tehnoloških parkova, a najnovije inovacije i rezultate svog rada prezentovaće i privatne kompanije.

 

(Pančevac)

FOTO-REPORTAŽA: Otvoren Sajam nautike, lova i ribolova u Beogradu! ISPLOVI, ZABACI, ULOVI

DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM VINA: „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ od 16. do 19. novembra u Beogradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.