GRMLJAVINA I OBILNI PLJUSKOVI: Ovi predeli Srbije tokom večeri biće na udaru

20:11

26.05.2023

Podeli vest:

Pixabay

Do kraja dana i u toku večeri snažni grmljavinski sistemi sa obilnim pljuskovima i grmljavinom premeštaće se preko Banata, juga Bačke, Beograda, Podunavlja, Braničevskog okruga, oblasti Homiljam, istočne Srbije, Srema i Mačve dalje ka Kolubarskom okrugu i zapadnim predelima Srbije.

Svi ovi sistemi premeštaće se u severoistočnoj visinskoj struji.

U svim ovim predelima do kraja dana i tokom večeri očekuju se veoma jaki pljuskovi sa grmljavinom, uz snažno električno pražnjenje.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava, odnosno od kratkotrajnih poplava usled nemogućnosti da odvodni sistemi ne prihvate ogromnu količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

U ovom trenutku Beograd je na udaru grmljavinske oluje sa veoma obilnim pljuskovima, a tokom večeri glavni grad zahvatiće još jedan snažan grmljavinski sistem sa veoma obilnim pljuskovima.

Na pojedinim lokacijama očekuje se opasnost od grada.

Ogroman oprez preporučuje se u saobraćaju, jer su putevi veoma mokri i klizavi, uz ogromno zadržavanje vode, a pojedine deonice biće i poplavljene.

Postepeno smirivanje situacije očekuje se kasnije tokom večeri i noći, ali će se veoma nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i grmljavinskim olujama nastaviti i tokom vikenda.

Inače, veći deo Srbije tokom većeg dela dana na udaru je snažnih grmljavinskih oluja, uz veoma obilne pljuskove, lokalno uz grad i poplave.

(Pančevac/Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.