OD DANAS PRIJAVE za turističke VAUČERE za odmor u Srbiji: Evo ko ima pravo na njih i gde da aplicirate! Reč je o 6 kategorija građana

10:22

30.05.2023

Podeli vest:

pexels-magda-ehlers

Građani koji su zainteresovani za dobijanje turističkih vaučera za odmor u Srbiji moći će od danas da se na šalterima pošta prijave za dobijanje vaučera.

Kako je ranije najavio ministar turizma i omladine, Husein Memić, obezbeđeno je 100.000 vaučera u iznosu od po 5.000 dinara.

Pravo da dobiju vaučere imaju nezaposleni, penzioneri, stariji od 65 godina bez primanja, zatim studenti, lica koja koriste pravo na tuđu negu i pomoć, zaposleni čije su plate manje od 70.000 dinara.

Građani koji su ove godine već dobili vaučer, nemaju pravo da podnesu prijavu za novi.

Postupak prijavljivanja je isti kao i ranije, a iz Pošte Srbije su objasnili da je procedura još efikasnija, ako se prethodno preuzme obrazac prijave, odštampa, popuni i sa pratećom dokumentacijom preda u najbližoj pošti.

Obrazac je dostupan na sajtu Pošte Srbije, kao i na sajtu Ministarstva turizma i omladine. Pošta je osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja vaučera mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.

Početkom godine je, u rekordnom roku, podeljeno 100.000 turističkih vaučera kojima se subvencioniše odmor u Srbiji.

(Pančevac/Telegraf Biznis)

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I AMBASADORA KVINTE: Jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad srpskom zajednicom! FOTO

PREVARE OKO OGREVNOG DRVETA: Tužilaštvo u Pančevu traži novčanu i kaznu zatvora za R.B

NEDELJKOVIĆ: Privedeni Srbi još nisu pušteni, Kfor obećao povlačenje specijalnih jedinica do 15 časova

OVO JE POSLEDNJE VEČE DA VAM SE OBRAĆAM KAO PREDSEDNIK SNS Vučić: Srbija mora da bude sigurna za sve, ma koje vere i nacije bili! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.