VIDEO Pogledajte kako izgleda Nova Kahovka pod vodom posle probijanja brane na Dnjepru

13:23

06.06.2023

Podeli vest:

Pritscren/TW

Nova Kahovka potpuno je poplavljena, rekao je proruski gradonačelnik tog mjesta nakon probijanja istoimene brane na Dnjepru.

Na društvenim mrežama su se pojavile snimke i fotografije iz grada na kojima se vidi kako se razina vode povećava, a sam centar grada je poplavljen.

Snimke iz zraka također pokazuju dramatičnu situaciju u gradu.

Potopljena je i Palača kulture, a u njenoj blizini su snimljeni labudovi.

Brana Kahovka u djelu Hersonske oblasti koja je pod kontrolom ruskih snaga, uništena je u utorak ujutro u granatiranju za koje se uzajamno optužuju Rusija i Ukrajina.

“Sada evakuiramo stanovnike koji su direktno na obali. Grad je još pod granatiranjem. Mislim da će stanovnici iz oko 300 kuća biti evakuirani i već se sada evakuiraju, kako bi izbjegli žrtve”, rekao je za TV Rusija-24 načelnik proruske općinske uprave Vladimir Leontev.

Prema njegovim riječima razina vode u reci Dnjepar u Novoj Kahovki narastao je više od 10 metara zbog kolapsa HE Kahovka i mogao bi doseći do 12 metara prije nego što počne opadati.

(Pančevac/N1)

DNJEPAR POTOPIO RAZRUŠENU HE: Nivo vode u Novoj Kahovki 10 metara! Evakuacija ukrajinskih vojnika čamcima VIDEO

UKRAJINCI SRUŠILI HE KAHOVKA: Ruska vojska bila spremna za taj scenario! Leva obala Dnjepra će mnogo više stradati od nadolazeće poplave nego desna VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.