UPOZORENJE ZA JUŽNI BANAT: Danas i sutra pre podne obilne kiše

11:38

16.06.2023

Podeli vest:

pexels-markus-spiske

Radnu nedelju završavamo uz oblačno, kišovito i hladno vreme. Danas će temperatura biti znatno ispod proseka, u mnogim gradovima niža od 20 stepeni. I danas na snazi meteoalarm.

U istočnoj, jugoistočnoj i centralnoj Srbiji, danas očekujemo veoma intenzivne padavine, preko 50 litara kiše za samo 12 sati. Aktiviran je najviši stepen upozorenja – crveni meteoalarm. Preti opasnost od bujičnih poplava.

Ciklon koji se prethodnih dana kretao od Španije preko Italije, trentuno je pozicioniran iznad Balkana. On će danas našem regionu donositi velike količine padavina, sa najjačim intenzitetom na istoku, prenosi N1.

Ujedno će sa severa uslediti priliv svežijeg vazduha, pe će danas u Srbiji biti sveže, sa temperaturom ispod proseka.

U prvom delu dana će padavine biti najtinzivnije, a najviše kiše će pasti na istoku, na granici sa Rumunijom i Bugarskom. Kasno posle podne, očekujemo postepen prestanak padavina, a tokom večeri razvedravanje.

Pored toga što će danas padati kiša, biće i vetrovito. Duvaće severni i severozapadni vetar, koji će odavati utisak dodatne hladnoće.

U većini mesta danas maksimalna temperatura će biti ispod 20 stepeni. Jedino će u Vojvoidni biti toplije, do 25.

Sutra je kiša moguća još tokom prvog dela dana, uglavnom južnije od Beograda. Nedelja nam donosi razvedravanje i porast temperature. Sledeće nedelje nas očekuju prve vrućine ove godine, maksimlana će biti preko 30 stepeni.

Biće potpuno sunčano, bez padavina i bez oblaka.

UPOZORENJE RHMZS

Danas i sutra u prvom delu dana obilne padavine očekuju se u južnom Banatu, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji uz količinu od 20 do 40 mm za 12 sati, a sutra na području Braničevskog okruga lokalno i više. Sutra posle podne slabljenje, a krajem dana u većini krajeva i prestanak padavina.

(Pančevac/N1)

VOJNI KAMION SLETEO U PROVALIJU: Teška nesreća kod Vranja, poginula jedna osoba

NOVOSAĐANIMA PO 12.000 DINARA ZA KUPOVINU BICIKLA Prijave počinju danas, a ovde možete da se prijavite

PANČEVO: Suzbijanje komaraca iz vazduha od subote

SRBIJA POD VODOM: Vanredna situacija u 35 opština! Puzović: Najkritičnije u Jagodini, Trsteniku, Brusu i još 5 gradova u Srbiji FOTO i VIDEO

EPIZOOTIOLOG ALEKSANDAR ŽIVULJA ZA PANČEVAC O AFRIČKOJ KUGI: Opasno je bacati leševe svinja na mesta koja nisu za to određena! Evo šta savetuje gazdinstvima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.