KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA Radnik MTS Uroš Vukašinović otet u blizini Leposavića dok je mirno išao na posao!

11:09

19.06.2023

Podeli vest:

Facebook/Privatna a rhiva

U blizini Leposavića otet je radnik MTS doo Uroš Vukašinović, saopštio je Telekom.

– Uroš Vukašinović, star 28 godina, zaposlen u ćerki firmi Telekoma Srbija na Kosovu i Metohiji, mts doo, otet je jutros oko 07:30 u blizini Leposavića dok je putovao na posao. Prema do sada dostupnim informacijama, Uroš je kao i svakog radnog dana krenuo na posao iz svoje kuće u blizini Leposavića, ali na posao nije stigao, jer su ga presreli i oteli autom Folksvagen bele boje bez vidljivih oznaka.

– Za sada nije poznato gde je Uroš Vukašinović odveden i ko ga je oteo, ali izražavamo bojazan da je u pitanju još jedan atak na Srbe na Kosovu i Metohiji od strane tzv. kosovske policije. Telekom Srbija će preduzeti sve pravne aktivnosti kako bi zaštitio svog zaposlenog – stoji u saopštenju Telekoma.

Kancelarija za KiM naglašava da nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv.
Hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, Uroša V. iz Leposavića koje se dogodilo jutros, nastavak je torture Aljbina Kurtija koji koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

– Uroš V. je uhapšen kada je jutros rano krenuo na posao, a uhapsili su ga pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa KM tablicama – navadeno je u saopštenju.

Kancelarija za KiM naglašava da nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv.

– Kurti bez ikakvih dokaza, uprkos činjenicama koje ga demantuju, svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba, Kurtijevo svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad našim narodom – kaže se u saopštenju.

Iz Kancelarija za KiM pitaju da li je bilo gde u demokratskom zapadnom svetu moguće da se iko hapsi po političkim nalozima, bez dokaza i kako je moguće da dokazi svakodnevno demantuju Svečlju i Kurtija, a oni nastavljaju svoje napade na Srbe?

– Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na Kosovu i Metohiji opstaje samo nadljudskim naporima Srba sa severa Kosova i Metohije, koji dve godine trpeljivo podnose Kurtijevu torturu – saopštila je Kancelarija za KiM.

(Pančevac/Kosovoonline)

 

PRVI ČOVEK FK ŽELEZNIČAR ZORAN NAUNKOVIĆ: Najveći uspeh bavljena fudbalom je zadovljstvo i ljubav i ako to zadržimo, uz Božiju pomoć postaćemo stabilan superligaš!

STAMBENA ZAJEDNICA NA MISI DOBILA KONTEJNER Marković: Plavi kontejner je doprinos reciklaži i zdravijoj životnoj sredini

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.