PANČEVCI USPEŠNI U RECIKLIRANJU Mališani od materijala za reciklažu skrojili odeću pa prošetali na modnoj reviji VIDEO

19:09

19.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

U dvorištu Doma omladine  predstavljen je Projekat odvajanja kućnog otpada – Odvajamo.  U programu su učestvovali mališani iz vrtića, osnovnih i srednjih škola iz Pančeva.

Projekat Ministarstva za zaštitu životne sredine  Odvajamo  realizuje Grad Pančevo, preko JKP Higijena, a finanisira ga EU i Kraljvina Švedska. Učenici Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj učestvovali su u realizaciji Projekta Odvajamo. Oni su od materijala koji se koristi za reciklažu napravili  odeću koju su predstvaili na modnoj reviji.

Projekat  odvajanja kućnog otpada realizuje se u Pančevu zahvaljujući Ministarstvu zaštite životne sredine, Evropskoj uniji i Kraljevini Švedskoj. Gosti koji su došli u Pančevo na obeležavanje Projekta Odvajamo zadovojni su kako se on realizuje u našem gradu.

Zdenka Miljković, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine  kaže da je ovaj projekat  važan za naš grad, jer su Pančevic zahvaljući kantama koje su podeljene počeli da razdvajaju otpad.

JKP Higijena  građanima Pančeva deli plave kante za otpad koji se nosi na reciklažu, a stanovnicima u zgradam plave kontejnere. U Higijeni nastoje da građani Pančeva što više odvajaju sekundarni otpad kako bi ga što manje završilo na deponiji rekla je Zdenaka Miljković – sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

U programu obeležavanja realizacije Projekta  odvajanju kućnog otpada u Pančevu učestvovali su mališanih iz vrtića PU Dečja radost, deca iz Brankove i Zmaj Jovine škole, učenici Muzičke škole Jovan Bandur, muzičko zabavište i deca iz odseka za harmoniku, učenici škole Mara Mandić. Tehnička škola 23. Maj predstavila se frizurama koje mogu da se naprave od  materijala za reciklažu i prepremili su prigodne  poklone za sve goste. Učesnike, goste i posetioce zabaljao je i hor Vokal kids rekao je Mišo Marković – direktor JKP Higijena.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

NASTAVLJA SE PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ODVAJAMO Za 19. jun pripremljen bogat program za građane Pančeva! VIDEO

JKP HIGIJENA: Počelo postavljanje plavih kontejnera za ambalažni otpad u Pančevu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.