UZBUNA U AMERICI! Piše VOLSTRIT DŽURNAL: Kina planira na severnoj obali Kube da gradi objekat za vojnu obuku!

11:33

20.06.2023

Podeli vest:

Printscren/Googlemap

Kina planira da izgradi novi zajednički objekat za vojnu obuku na severnoj obali Kube, objavio je u utorak 20. juna 2023. , piše Volstrit džurnal (The Wall Street Journal), pozivajući se na neidentifikovane sadašnje i bivše zvaničnike Sjedinjenih Država.

„Visoko poverljivi novi“ američki obaveštajni podaci navodno su pokazali da, iako su razgovori između Pekinga i Havane napredovali, još uvek nije postignut formalni zaključak o potencijalnom sporazumu, prema izvorima.

Neki insajderi su takođe tvrdili da bi objekat mogao trajno da ugosti kineske vojnike kao deo “Projekta 141”, plana kineske vojske koji ima za cilj da proširi svoju logističku mrežu na globalnom nivou, prenosi TV Front.

Iako Kina nema trupe stacionirane u Latinskoj Americi, SAD imaju preko 350.000 vojnika u svojim vojnim bazama na Pacifiku, navodi se u izveštaju.

Tokom svog poslednjeg putovanja u Kinu, američki državni sekretar Antoni Blinken rekao je zvaničnicima u Pekingu da je Vašington zabrinut zbog kineskih „obaveštajnih aktivnosti“ na Kubi, otkrio je juče Stejt department.

(Pančevac/Volstrit džurnal/TV Front)

BASTI DAT ROK ZA OSTAVKU Palma: Da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila JS

RASKRINKANE SVE KURTIJEVE LAŽI: Predsednik sindikata tzv. kosovske policije Imer Zećiri demantovao Aljbina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.