NEVREME TOKOM NOĆI ŠIROM VOJVODINE: Vetar obarao stabla, grom izazvao požar

08:45

24.06.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Tokom noći, nevreme je zahvatilo veći deo Vojvodine. Vetar je obarao stabla, a bilo je i prekida u snabdevanju električnom energijom.

U toku noći, na teritoriji grada Sombora i opština Apatin, Odžaci i Kula, ekipe EDB-a intervenisale su na otklanjanju kvarova na električnoj mreži. Većina kvarova je otklonjena, sporadičnih kvarova ima na na niskonaponskoj mreži, saopštio je MUP.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica Sombor i Odžaci, 12 vatrogasaca-spasilaca sa 6 vozila, angažovani su na šest intervencija uklanjanja oborenih stabala. Na teritoriji opštine Odžaci došlo je do požara na otvorenom prostoru (livada) usled udara groma. Intervenisala su dva pripadnika VSJ Odžaci sa vozilom.

U večernjim časovima, na teritoriji opštine Beočin, zbog nevremena, došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom u tri naseljena mesta.

U Bačkom Petrovcu bilo je sporadičnih problema u snabdevanju električnom energijom. Tokom noći normalizovano je snabdevanje električnom energijom.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica Novi Sad i Bačka Palanka intervenisali su na uklanjanju dva oborena stabla (Čelarevo i Bačko Gradište).

U toku noći, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Kikinda, šest vatrogasaca-spasilaca sa dva vozila, intervenisali su na uklanjanju dva oborena stabla sa kolovoza.

U večernjim časovima, usled nevremena, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Subotica, 10 vatrogasaca-spasilaca sa četiri vozila, angažovani su na 4 intervencije uklanjanja oborenih stabala sa kolovoza.

TROPSKE TEMPERATURE ZAMENIĆE PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: Promenljivo vreme zadržaće se do kraja juna

(Pančevac/RTS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.