ZA UNAPREĐENJE SOCIJALNE ZAŠTITE U AP VOJVODINI 240 MILIONA: Ugovore uručio pokrajinski sekretar Predrag Vuletić

15:40

27.06.2023

Podeli vest:

printscreen/Pokrajinska vlada

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas ugovore za unapređenje ustanova socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada

Po konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje mera, aktivnosti i programa u oblasti socijalne zaštite u 2023. godini, sredstva u visini od 240 miliona dinara raspodeljena su na 112 projekata koje će realizovati ustanove za smeštaj korisnika i centri za socijalni rad.

Pokrajinska vlada

„Prilikom raspisivanja prvog konkursa, otkako sam na čelu Sekretarijata, na raspolaganju smo imali 54 miliona dinara, a u međuvremenu je u sistem socijalne zaštite uloženo gotovo dve milijarde dinara“, izjavio je Vuletić i objasnio da se dodeljenim sredstvima realizuju nabavka opreme za kuhinje, nabavka medicinske opreme, projekti stanovanja uz podršku, radovi adaptacije i dogradnje, suzbijanje svih oblika delinkvencije, prevencija nasilja, savetodavni rad i ostalo. Zakonom o socijalnoj zaštiti omogućeno je planiranje aktivnosti koje će doprineti boljem položaju osetljivih grupa”, rekao je resorni sekretar i istakao da je rebalansom budžeta za 2023. godinu za unapređenje socijalne zaštite obezbeđeno dodatnih 150 miliona dinara.

MIROVIĆ: 225 miliona dinara za realizaciju 57 projekata! VITMAN: 3.564.480 dinara za zamenu stolarije na fiskulturnoj sali škole u Kačarevu

(Pančevac/Pokrajinska vlada)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.