IVANJIČANIN MOLI ZA DOZVOLU DA PODIGNE LEKOVE SA CARINE: Prevrnuo nebo i zemlju da nađe lek za svoju bolesnu suprugu

18:10

27.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Kada ga zadesi bolest, oboleli ali i njegovi najbliži ne biraju način da pronađu lek, kako bi umanjili bolove i spasili život. Tako je Božo Luković iz Ivanjice učinio sve kako bi pomogao svojoj supruzi Radi koja već godinama boluje od Parkinsove bolesti. Lek je pronalazi u evropskim zemljama i sve je bilo u redu, do poslednje isporuke kad lekovi za njegovu bolesnu ženu već danima stoje na carini.

– Ona već 12 godina boluje od Parkinsonove bolesti i neurolog iz Beograda joj je prepisao lek Nakom koji joj mnogo pomaže i ublažuje simptome. Taj lek ne mogu da nađem u Srbiji. Sve vreme se dovijamo da ga nabavimo, prvo su mi ljudi dostavljali iz Nemačke i Francuske a već četiri godine nam stiže iz Slovenije. Sve je bilo u redu do 15. juna kada su nam lekovi ostali zarobljeni u Beogradu na Carini. Možda kršimo pravila, ali život i zdravlje je u pitanju, jer mi supruga bez tog leka samo leži, trpi bolove a ne može ni da zine kako bi pojela nešto – kazao je Božo za RINU.

On dodaje da bi iskreno zamolio zaposlene u Carini da obrate pažnju na njega i veliki probolem kroz koji prolazi, kao i da je siguran da bi i oni za one koje vole učinili sve da ih spasu.

– Nadam se samo da će me razumeti i dozvoliti da podignem lekove za suprugu. Ona je bez lekova jako loše i plašim se najgoreg, iskren je Božo.

Parkinsonova bolest je bolest poremećaja pokreta, nazvana po lekaru iz Londona Jamesu Parkinsonu, koji je 1817. godine prvi opisao simptome bolesti. Tri su glavna simptoma Parkinsonove bolesti: tremor( drhtanje), rigor ( ukočenost mišića ruku, nogu i vrata) i usporenje pokreta. Često je prisutna depresija, smetnje sna, mokrenja i stolice.

EVO ZAŠTO JE BITNO DA NOSITE KOCKU SUPE SA SOBOM TOKOM PAKLENIH VRUĆINA Dr Jevtić: Kada je reč o oblačenju, glava treba da bude pokrivena, a odeća pamučna i što svetlija!

(Pančevac/RINA)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.