ĐACI U VOJVODINI NEĆE IMATI JESENJI RASPUST U ostatku Srbije učenici će imati četiri raspusta, dok će Vojvođani samo tri!

12:20

04.07.2023

Podeli vest:

Pančevac/Miloš Simić

Školskim kalendarom je predviđeno da učenici imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust, dok đaci u Vojvodini neće imati jesenji raspust.

U narednoj školskoj godini osnovci i srednjoškolci imaće četiri raspusta, dok će učenici u Vojvodini imati tri. Školskim kalendarom je predviđeno da đaci imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust, dok učenici u Pokrajini neće imati jesenji raspust, piše ozon.rs.

Prvo polugodište za sve učenike počinje u petak, 1. septembra. Za učenike u Vojvodini se završava u petak, 22. decembra, a za đake u ostatku Srbije nedelju dana kasnije, 29. decembra.

Drugo polugodište za učenike u Vojvodini počinje 15. januara, dok za đake u ostatku Srbije 22. januara. Školska godina za osmake na celoj teritoriji Srbije završava se 31. maja, odnosno u petak 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit u petak, 22. marta 2024. godine i u subotu, 23. marta 2024. godine, a završni ispit biće 17, 18. i 19. juna 2024. godine.

Za đake u Vojvodini školskim kalendarom predviđena su tri raspusta. Za razliku od učenika u ostatku Srbije oni neće imati jesenji raspust. Za njih zimski raspust počinje u ponedeljak, 25. decembra 2023. godine, a završava se u petak 12. januara 2024. godine. Prolećni raspust počinje u četvrtak 28. marta 2024. godine, a završava se u sredu, 03. aprila 2024. godine.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna 2024. godine, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine. Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine.

 

(Pančevac/Dnevnik.rs)

PANČEVAČKI VUKOVCI LEPO SE PROVELI U ZASAVICI I SIRMIJUMU! Uživali u vožnji brodićem i dobrom ručku! FOTO

NAJBOLJI PANČEVAČKI SREDNJOŠKOLCI DOBILI OD GRADA PO 12.000 DINARA Program upotpunili učenici Muzičke škole Jovan Bandur! FOTO i VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.