TURISTIČKA ORGANIZACIJA PANČEVO: KUD „Stanko Paunović“ briljirao na međunarodnom festivalu KOZARA ETNO 2023 (FOTO)

17:37

06.07.2023

Podeli vest:

Turistička organizacija Pančevo
Prvi izvođački ansambl i Narodni orkestar КUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo zabeležio je još jedan u nizu izvanrednih nastupa a u sklopu međunarodnog festivala „Кozara Etno 2023“ koji se tokom tri dana održavao u Piskavici i Banja Luci, saopšteno je iz  Turističke organizacije grada Pančeva.

Turistička organizacija Pančevo

Festival obojen etno zvukom kroz prezentaciju izvornih pesama i sviranja u kojem učestvuju grupe sa kozarskog područja, kao i gosti iz okolnih zemalja, imao je učesnike sa čak četiri kontinenta.

Turistička organizacija Pančevo

Događaj je organizovan od strane Turističke organizacije grada Banja Luka, KUD „Piskavica“  i UG „Afrodizijak“  po 18. put, a sa ciljem da se prikaže kako se nekada živelo na Kozari i Potkozarju kroz prezentaciju tradicionalonih običaja, kulture i domaće kuhinje.

Turistička organizacija Pančevo

КUD  „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo  se ovom prilikom, a u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, potrudio da na najbolji mogući način predstavi našu zemlju kao i njeno bogato kulturno nasleđe, a Turistička organizacija grada Pančeva bila je zadužena za prezentovanje samog grada Pančeva i njegove turističke ponude, kao i ponude etno suvenira.

Turistička organizacija Pančevo

Pored nastupa folklornih ansambala i orkestara, kao i prezentacija gradova učesnika, deo programa bio je namenjen različitim radionicama udaraljki i tradicionalnog plesa, ali i takmičenjima u rustičnim igrama.

Turistička organizacija Pančevo

U takmičenju u disciplini bacanje kamena s ramena u kojem učestvuju predstavnici svih grupa u narodnim nošnjama, a koje ima za cilj promociju lokalnog kulturnog identiteta kroz tradicionalnu sportsku aktivnost, Nikola Kostić, predstavnik ansambla КUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo, osvojio je treće mesto.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.