DANI VAJFERTA U PANČEVU OD 14. DO 16. JULA Znamo gde ćete biti ovog vikenda, a evo šta vas sve očekuje

12:43

10.07.2023

Podeli vest:

Printscreen

Gradska manifestacija „Dani Vajferta“ održaće se u Pančevu od petka, 14. jula do nedelje 16. jula a organizatori iz Turističke organizacije grada Pančeva pripremili su bogat i raznovrsan program.

Prema rečima Srđana Nikolića, v.d. direktora Turističke organizacije grada Pančeva, ove godine je za posetioce manifestacije pripremljen izuzetan program i razna iznenađenja i to zahvaljujući velikoj pomoći, trudu i podršci grada Pančeva.

„Pod sloganom „Mesto odakle je sve počelo“ Turistička organizacija grada Pančeva ove godine sedmi put organizuje  „Dane Vajferta“ u periodu od 14. do 16. jula, a uz pomoć i podršku grada Pančeva i mnogih drugih javnih institucija i preduzeća. I ove godine u okviru ove značajne manifestacije organizujemo bogat kulturno-umetnički program“ rekao je Nikolić i dodao da će svakoga dana program počinjati u 18 sati.

Printscreen

„Program počinje u 18 sati u Ulici Nikole Tesle u kojoj se organizuje promocija kraft pivara. Posetioci će biti u prilici da uživaju u kvalitetnom pivu. U istom vreme na Trgu Slobode biće organizovana promocija starih zanata i rukotvorina na kojoj će svoje radove predstaviti razna udruženja građana. Od 20 sati svake večeri počinje muzički program, a od 22 sata počinju sa nastupom glavni izvođači na našoj bini. Očekujemo veliku posećenost“, istakao je Nikolić.

Zvezde manifestacije – Riblja Čorba, Neverne bebe, Iskaz i Kerber

Kada je reč o muzičkom programu, centralni događaji ovogodišnje manifestacije biće nastupi bendova „Riblja Čorba“, „Neverne bebe“, „Kerber“ i „Iskaz“ koji počinju od 22 sata na Trgu Đorđa Vajferta.

„Od 20 sati svake večeri počinje muzički program, a od 22 sata počinju glavni izvođači na našoj bini. U petak nam stiže bend „Riblja Čorba“ u punom sastavu, u subotu bend „Neverne bebe“ i bend „Iskaz“, a u nedelju bend „Kerber“. Imaćemo i jedan mali stejdž, Ezoterija stejdž, napravljen u ulici Mite Topalovića 12, tako da će građani moći da posete i tu lokaciju“, otkrio je Nikolić.

Printscreen

Besplatne vožnje katamaranom

Iz Turističke organizacije grada Pančeva poručuju da su za posetioce manifestacije „Dani Vajferta“ pripremljena posebna iznenađenja – besplatne vožnje katamaranom uz pivo i perece.

„Svakoga dana u terminima od 16 do 18 časova biće organizovane besplatne vožnje katamaranom i obilasci na Tamišu. Zainteresovani građani bi trebalo da dođu do prostorija Turističke organizacije Pančevo da bi rezervisali mesto i dobili vaučere. Danas je prvi dan kako smo pustili jedan broj karata jer su mesta ograničena, pa će građani morati ovde da dođu i preuzmu kartu. Mi smo pustili određen broj karata i za 14, 15 i 16. jul“ rekao je Srđan Nikolić, v.d. direktora TO grada Pančeva.

On je objasnio zašto će posetioce, nakon besplatne vožnje katamaranom, čekati i besplatno pivo i perece.

„Nekada su Beograđani i Zemunci najviše dolazili u Pančevo parobrodom, da obiđu grad, staru Vajfertovu pivaru, degustiraju piva i jedu perece. Mi ćemo pokušati da tu tradiciju približimo građanima Pančeva i pokažemo im kako su nekada ljudi uživali. Umesto parobroda biće naš katamaran, a nakon vožnje će ih čekati besplatno pivo i perece Muzeju pivarstva „Đorđe Vajfert“, samo neka sačuvaju kartu nakon vožnje katamaranom“, rekao je Nikolić.

Printscreen

 

I za najmlađe posetioce pripremljena iznenađenja

U sklopu manifestacije „Dani Vajferta“ pripremljene su i zanimljive radionice za mališane.

„U Ulici Nikole Tesle biće organizovana radionica crtanja za decu karikaturiste Nikole Dragaša, dok će na Trgu Slobode najmlađi moći da učestvuju u radionici koju organizuje Maketarski klub „Dr Vladimir Aleksić“. U sklopu manifestacije biće angažovani i animatori za decu, a predstaviće se mažoretkinje, kulturno-umetnička društva kao i horovi za decu i odrasle“ rekao je Nikolić.

Printscreen

Besplatan turistički obilazak grada

Poslednjeg dana manifestacije „Dani Vajferta“ biće organizovan besplatan turistički obilazak grada i Vajfertove pivare.

„Mi 16. jula organizujemo besplatan turistički obilazak grada i Vajfertove pivare. Polazak je planiran za 17 sati, ispred Turističke organizacije grada Pančeva u ulici Vojvode Petra Bojovića 2. Potrebno je da zainteresovani na tom mestu budu deset minuta ranije kako bi se obilazak što bolje organizovao“, poručili su iz TO grada Pančeva.

 

Printscreen

 

(Pančevac/Ana Vugrinec)

 

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Crnog Pantu i Šarplaninkicu!

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.