SRAMAN ČIN VLASTI SARAJEVA Srušena ćirilična tabla posvećena Sarajevskim Srbima! Benjamina Karić se hvali ovim činom! VIDEO

17:52

13.07.2023

Podeli vest:

printscreen/tw: @BenjaminaKaric

Kantonalne vlasti Sarajeva jutros su uklonile jednu od tabli sa natpisom „Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo“, nakon što je navodno ustanovljeno da se nalazi na području FBiH.

Snimak tog čina objavila je na svom Tviter nalogu gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, uz sledeću poruku:

– Sramotne table više nema.

Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić smatra da uklanjanje table predstavlja pokušaj vlasti u FBiH da prikriju istinu o srpskom stradanju u tom gradu i golgoti koju su prošli tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

– Nažalost, ovakav čin nije ništa novo. Ovo je u posljednje vreme postala ustaljena praksa, posebno u okolini Sarajeva, gdje se skrnave brojna srpska obeležja i natpisi koji samo govore istinu i nikoga ne vređaju – rekao je Ostojić za Srnu.

Ostojić kaže da se, bez obzira na ovakve i slične pokušaje, istina o stradanju Srba u Sarajevu, ali i brojnim drugim stratištima na području BiH tokom proteklog rata ne može sakriti.

– Nikakvo uklanjanje table ili bilo kojih drugih spomenika ne može osporiti činjenicu da su Srbi u Sarajevu tokom rata stradali u ogromnom broju, a da ih je nakon rata 157.000 moralo napustiti svoja vekovna ognjišta – zaključio je Ostojić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.