PČELARSTVO NE SME DA POSTANE JOŠ JEDNA GRANA KOJA ODUMIRE Održani Dolovački dani pčelarstva na trgu ispred Doma kulture!

15:06

18.07.2023

Podeli vest:

MZ Dolovo

Na trgu ispred Doma kulture u centru Dolova, otvorena prodajna izložba pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, a zatim je organizovano predavanje na temu suzbijanje varoe u pčelinjim društvima. Ovu manifestaciju organizuje Društvo pčelara “Banatski pčelari” Dolovo.

U okviru kulturno-umetničkog programa predstavili su se folklorni ansambli KUD-a “Banatski vez” Dolovo i vokalni solista Milica Nikolić.

Radovan Šofej, predsednik društva „Banatski pćelari“ kaže da je manifestacija izložbeno edukativnog karaktera sa ciljem promovisanja pčelarstva kao poljoprivredne grane.

– Ovom manifestacijom okupljamo pčelare, stručnjake iz oblasti pčelarstva, proizvođače pčelarske opreme i predstavljamo ih posetiocima sa ciljem promovisanja dobrobiti korišćenja pčelinjih proizvoda. U cilju nam je i približavanje pčelarstva mladim naraštajima kako ne bi i pčelarstvo postalo još jedna grana koja odumire, rekao je Šofej.

Drugi dan manifestacije bio je posvećen suncokretu čije je cvetanje u toku.

Nakon razgovora o brojnim izazovima u pčelarstvu, gosti su obišli stacionar pčelinjaka Katalina i gostujuće pčelinjake u ataru.

Društvo pčelara “Banatski pčelari” Dolovo je 12. jula obeležilo i svoju krsnu slavu Petrovdan, koja je od prošle godine uvršćena u program manifestacije “Dolovački dani pčelarstva”.

 

(Pančevac)

OAZA MIRA: Kačarevačko jezero idealno mesto za odmor i rekreaciju

BANATSKI BRESTOVAC: Kreativna radionica origami tehnike za mališane 17. jula u Domu kulture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.