KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI AKO NE VODITE RAČUNA O OVOME! Ovo su dva scenarija zbog kojih dolazi do zagrejavanja!

20:37

18.07.2023

Podeli vest:

Freepik

Tokom letnjih meseci mnogi spas od vrućina nalaze u klima uređajima, ali zbog toga postoji mogućnost da se ovi uređaji pregrevaju, a naročito se navode dva moguća scenarija.

Prvi je kada dolazi do zapaljenja spoljne jedinice iz neispravne spojne dinice, naročito ako se koristi neodgovarajući deo prilikom popravke kondenzatora. Drugi način je kada turbina ventilatora unutrašnje jedinice postane previše zaprljana, što dovodi do pregrevanja samog ventilatora.

Kada je reč o održavanju klima uređaja, građani bi trebalo da kontaktiraju ovlašćeni servis pri svakom zahvatu na uređaju. Takođe, preporučuje se redovan godišnji servis, kao i mesečno čišćenje filtera od strane korisnika.

U pogledu upotrebe klima uređaja tokom visokih temperatura, nema tačno određenog vremenskog ograničenja za ispravno korišćenje uređaja. Međutim, ključno je pravilno održavanje kako bi se osigurala sigurnost i ispravan rad.

Da bi se izbegli slični incidenti u budućnosti, građanima se preporučuje da redovno obavljaju godišnji servis i provere instalacije klima uređaja.

(Pančevac/Novosti)

MIROVIĆ NAJAVIO: U septembru dodatnih milijardu dinara podsticaja privredi u Vojvodini

NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA MLADE I NEZAPOSLENE: Na račune leže od 3.000€, pa sve do 50.000€, poznati svi detalji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.