MEMEDOVIĆ U OTVORENOM PISMU O OTKAZU NA RTS-U: Mogao sam odavno da ih napustim i odem negde za veće pare

15:45

19.07.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Jovan Memedović dao je otkaz na RTS-u posle više od tri decenije rada u ovoj kući i to zbog „Etičkog kodeksa“ koji je usvojio Javni servis i koji brani da zaposleni na RTS-u dobijaju pare od privatnih produkcija za projekte koje rade na ovoj televiziji.

Tim povodom Jovan Memedović danas se oglasio  na svom Instagram profilu otvorenim pismom i obrazložio odluku da da otkaz.

– U sred sam snimanja nove sezone „Potere“, a u isto vreme i postprodukciji novih epizoda „Sasvim prirodno“, koje će se emitovati od septembra na istom programu u isto vreme. Ja kroz rad govorim i šta mislim i u šta verujem. Sada sam primoran da se na ovakav način obratim mojim gledaocima i poštovaocima moga rada – napisao je Jovan pa dodao:

– Nisam više zaposlen na RTSu, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promene mog statusa je novodoneseni „Etički kodeks“ koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom Servisu u isto vreme. Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz. Emisija „Sasvim prirodno“ se ne može raditi u proizvodnji RTSa (objasniću zašto), a procenjeno je i da „Potera“ ne bi bila ista ako bi na moje mesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTSu – objasnio je Memedović.

Celo saopštenje pročitajte u tekstu ispod.

(Pančevac/Kurir/Blic)

 

NE PALITE VATRU NA OTVORENOM Milenković: U julu oko 1.000 požara, proverite uređaje pred odlazak na godišnji odmor

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.