SVETSKA ZVEZDA FEMI KUTI I NJEGOV BEND ODUŠEVILI PANČEVCE: Prva stvar koju treba da znate o muzici je odakle ona dolazi! FOTO i VIDEO

00:57

26.07.2023

Podeli vest:

Pančevac

Jedan od najvećih afričkih muzičara i najveća zvezda afrobita legendarni Femi Kuti u okviru svoje evropske turneje nastupio je večeras u Pančevu ispred Kulturnog centra Pančeva.

Višestruko „Grammy“ nominovani pevač objasnio je da su na njegovu muziku najviše uticaja imali preci, ponajviše otac i da su oni inspriacija za njegovo delo.

Pančevac

– Prva stvar koju treba da znate o muzici je odakle ona dolazi, a dolazi od mog oca. Moj pradeda je isto bio muzičar, kao i svi, rastao sam slušajući ga. Volim folk i džez muziku i pokušavam da moja muzika bude čistog uma i da se čuje originalnost, istakao je Kuti.

Pančevac

– Grad se potrudio da svojim sugrađanima ove godine učini nešto posebno, nešto nesvakidašnje, nešto što nemaju svake godine da čuju i da vide. Spletom okolnosti, došli smo do Femija Kutija i zaista mislim da je ovo jedna prava poslastica ovogodišnjeg letnjeg programa i nekako je to kruna programa koji smo organizovali besplatno za sve naše sugrađanke i sugrađane i još 40 drugih programa tokom čitavog jula i avgusta. Do sada je sve fantastično teklo, tako da će sasvim siguno i sjajno da se završi današnje veče, izjavila je članica gradskog veća Marija Jević pred nastup svetske zvezde.

Pančevac

Pančevac Igor Vins, muzičar i član “Femi Kuti & The Positive Force“ benda, ističe da je počastvovan što nastupa u gradu u kome živi. On je jedini stranac među muzičarima koji potiču iz istog plemena.

Pančevac

– Pored Beograda, Sarajeva i Banjaluke i Pančevo je uvršteno na tu listu metropola zhvaljujući Gradu Pančevo, Dom Omladine Pančevo, Kulturnom centru Pančevo i Muzeju Pančevo. Ovo je posebna prilika ugostiti ovakvu svetsku zvezdu i svetski bend koji je šriom sveta na turnejama već nekoliko decenija. To je ogromna privilegija, naglasio je Vins.

Da je velika zainteresovanost Pančevaca za nastup popularnog pevača govore i scene sa generalne probe gde ga je veliki broj građana sa oduševljenje posmatrao i aplaudirao.

(Pančevac)

NE PROPUSTITE SPEKTAKL: Najveća zvezda afrobita, Femi Kuti, večeras u Pančevu

VELIKI KONCERT U GERONTOLOŠKOM CENTRU Folklorni ansambli, tamburaški orkestar i muzičari uveselili najstarije Pančevce!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.