NOVO NEVREME U SRBIJI U ovom delu zemlje već pljušti, a očekuje se širenje kišne zone! Temperatura niža do 15 stepeni u opdnodu na juče!

08:15

26.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Dugotrajnom toplotnom talasu, koji nas prati već nedeljama, konačno je došao kraj.

Osetno hladniji vazduh se spustio u naše predele i drastično oborio temperaturu.

Danas očekujemo pad temperature za 10 do 15 stepeni u odnosu na juče. Na teritoriji cele Srbije je aktiviran narandžasti meteoalarm, koji upozorava na olujni vetar, intenzivne pljuskove i grmljavinu.

Kretanje oluje možete pratiti na interaktivnoj mapi sajta RainViewer.

Trenutno pljuskova i grmljavine ima u okolini Ljiga, Gornjeg Milanovca, Sopota i Smedereva. U narednim satima – očekujemo širenje kišne zone. Do kraja dana će biti pretežno oblačno, uz lokalnu pojavu pljuskova, grmljavine i grada. U kraćem vremenskom intervalu može napadati velika količina kiše. U prvom delu dana će padavina biti na severu i zapadu, a posle podne su pljuskovi i nepogode rezervisane za deo južnije od Beograda.

Vetrovit dan je pred nama, duvaće pojačan severozapadni vetar, koji će poslepodne, naročito za vreme pljuskova, imati olujni intenzitet. Mogući su udari jačine i do 100km/h. Dobra vest je da nevreme koje očekujemo danas, neće biti jakog intenziteta kao prošle sedmice.

Hladniji vazduh se polako spušta na Balkan, i zahvatiće danas veći deo zemlje. Maksimalna temperatura u Vojvodini, u Beogradu, i na zapadu do 23 stepena. Na jugu i istoku ostaje toplije, uz temperaturu do 30 stepeni. Pad temperatura na jugu zemlje očekujemo sutra. U četvrtak će u celoj Srbiji temperatura biti ispod 25 stepeni. Razvedriće se, i kiše uglavnom neće biti.

U petak i subotu pretežno sunčano i prijatno, bez velikih vrućina.

(Pančevac/N1)

EVO KADA SE OČEKUJE NOVA SUPERĆELIJSKA OLUJA NAD VOJVODINOM Meteorolog Čubrilo prognozira krupan grad i orkanske vetrove!

UPOZORENJE METEOROLOGA ZBOG NOVE SUPERĆELIJSKE OLUJE: Očekuju se orkanski udari vetra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.