SLOBODNO PIJTE VODU SA ČESME Zavod za javno zdravlje Pančevo: Voda iz pančevačkog vodovoda kvalitetna za piće

09:09

04.08.2023

Podeli vest:

pixabay

Zavod za javno zdravlje Pančevo kontinuirano vrši kontrolu vode u pančevačkom vodovodu. Rezultati pokazuju da imamo kvalitetnu vodu za piće, te da bez bojazni možemo piti vodu sa česme.

– Mi redovno kontrolišemo vodu iz našeg vodovoda, uzorke uzimamo na mesečnom nivou. Gleda se mikrobiološka isparvnost i fizičko hemijska ispravnost. Ona odgovara dozvoljenim parametrima, voda je dobra i može da se koristi. Takođe, uzorkujemo vodu i iz  okolnih  mesta, od dva do tri puta nedeljno određeni broj tačaka, neke su stalne, a neke se menjau u zavisnosti da li ide krak prema Glogonju, Kačarevu ili prema Banatskom Brestovcu – rekla je dr Snežana Đurić iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Da bi voda stigla ispravna do naših domova u ovom letnjem periodu, mora biti reovno hlorisana. Ponekad je voda više hlorisana, ali je dovoljno da odstoji i taj jak miris nestaje, objašnjava dr Đurić.

Flaširana voda, pre svega u plastičnoj ambalaži, podleže samo jednoj kontroli i to prilkom punjeja, mesto  skladištenja i sama plastika mogu da naruše njen kvalitet, upozoravaju stručnjaci.

OSETLJIVI NA POLEN OPREZ! Zavod za javno zdravlje Pančevo: Naredne nedelje očekuje se porast koncentracija polena ambrozije i pelina

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.