UGAŠEN POŽAR U MANASTIRU VRAĆEVŠNICA Spasena riznica, ali evo kakvu je štetu vatra napravila! FOTO

13:07

05.08.2023

Podeli vest:

Rina

U konacima Manastira Vraćevšnica u gornjomilanovačkoj opštini jutros u 7.28 časova je izbio požar, koji je lokalizovan i nije bilo povređenih ni žrtava, a sačuvana je i manastirska riznica.

Rina

Nakon nekoliko sati borbe vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Čačka i Gornjeg Milanovca lokalizovan je požar koji je tokom jutarnjih sati izbio u manastiru Vraćevšnica.

Rina

– Požar je izbio u konacima. Sva sreća nije bilo povređenih ni žrtava. Veliku pomoć vatrogascima pružili su zaposleni u JKP, i JP za izgradnju Gornjeg Milanovca, ali i meštani koji su se okupili i takođe pomogli u lokalizaciji požara, rekao je za RINU Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac koji je i sam izašao na lice mesta.

Rina

On dodaje da je u krugu manastira pričinjena veća materijalna šteta, ali će lokalna samouprava pomoći u saniranju posledica.

Rina

– Opština Gornji Milanovac će pomoći u raščićavanju ruševina i obnovi konaka. Pronašli smo originalan projekat u Zavodu za zaštitu kulture u Kraljevu koji ćemo koristiti pri obnovi. Najvažnije je da nije bilo povređenih i da je sva riznica sačuvana, istakao je Kovačević.

(Pančevac/Rina)

OGLASIO SE ČAČANSKI Chips Way: Sporni kontigent čipsa PREVENTIVNO UNIŠTEN

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.