SRBIJA POKOŠENA RAZORNOM OLUJOM! Vetar nosio krovove, grad potukao useve STRADALO I PANČEVO VIDEO

09:12

06.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/Instagram

Juče smo ponovo bili svedoci razornog nevremena koje je najviše pogodilo Zapadnu Srbiju, ali se ubrzo proširilo i na ostale delove zemlje. Oluja je napravila velike štete i u prestonici, ali i u Gornjem Milanovcu, Banatu, Valjevu i Arilju.

Printscreen/192.rs

U nekim mestima palo je više od 50 mm kiše po metru kvadratnom, a u Beogradu se u jednom minutu dan pretvorio u noć.

Ogromna količina padavina za kratko vreme napravila je haos i u pojedinim delovima prestonice, gde je kiša lila kao iz kabla, a olujni vetar je odneo deo krovne konstrukcije na Paunovom bregu na Voždovcu.

Printscreen

Vetar je obarao stabla i čupao krovove za zgrada kao od šale, a mnogo automobila je ostalo zaglavljeno u bujicama vode jer je kiša padala kao iz kabla.

Oluja je pogodila i Pančevo.  U jednom trenutku u gradu je gotovo pao mrak. Pod udarima  vetra grane su se lomile i padale po asfaltu i zelenim površinama, a u nekim delovima grada polomljena su i stabla.

Jedno drvo u parku, u Ulici Jovana Pavlovića, u potpunosti je stradalo jer mu se stablo polomilo.

A.M.

U naselju Vojlovica u Pančevu drvo je tokom jakog nevremena palo na automobil i oštetilo ga, dok je u ostalim delovima grada pretežno stradalo drveće čije su grane po asfaltima i trotoarima.

Dramatično je bilo i iznad hrama Preobraženja Gospodnjeg u naselju Gornji grad.

Nevre4me je zahvatilo i Jabuku.

MZ Jabuka

Jako nevreme praćeno grmljavinom i gradom pogodilo je i Gornji Milanovac, gde su se na meti oluje našla i sela Koštunica, Leušica, Pranjani, u kojima je pričinjena šteta na poljoprivrednim kulturama, piše Rina.

Rina

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 13.avgusta, u ponedeljak se očekuje umereno do potpuno oblačno i sveže, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom.

(Pančevac/Dnevnik.rs)

POSLEDICE OLUJE U BEOGRADU Dve zaglavljene osobe spasene iz vozila, vetar nosio krov sa zgrade parlamenta

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.