INICIJATIVA NAVIJAČA DINAMA 1945: U čast velikana da stadion ponese ime jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog fudbala- Moša Marjanović!

10:03

08.08.2023

Podeli vest:

FK Dinamo 1945 Pančevo

Fudbalski klub Dinamo 1945 iz Pančeva učesnik je trećeg stepena srpskog klupskog fudbala.

Istorijsku sezonu za fudbal u gradu na obalama Tamiša, kada je ekipa Železničara izborila plasman u elitni rang, klub sa Gradskog stadiona okončao je na 12. poziciji vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana sa skorom od sedam pobeda, deset remija i 11 poraza, a sve pristalice ovog kluba nadaju se da ekipa može u dogledno vreme stupiti na prvoligašku poziciju.

Istovremeno pristalice pančevačkog Dinama 1945 pokrenule su inicijativu da Gradski stadion, dom pančevačkih fudbalera, ponese ime po legendi srpskog i jugoslovenskog fudbala, Blagoju Moši Marjanoviću.

Printscren/YT

Kako se u inicijativi naglašava, Moša Marjanović je u posleratnom periodu nosio dres Dinama, a nakon igračke karijere predvodio je „plave“ i sa klupe. Takođe, u analima fudbala je ostalo upamčeno da je, verovatno i najlepši pogodak u svojoj igračkoj karijeri, postigao upravo u dresu Dinama. Imao je Moša tada punih 40 godina života, a tokom susreta protiv novobeogradskog Radničkog zatresao je mrežu na takav način da su mu pored navijača na tribinama, aplaudirali i protivnički fudbaleri.

(Pančevac)

BIO JE PANČEVAČKI MARATON, A OVO SU POBEDNICI: Najmlađi pobednik Mila Kostić (do 5 godina), a najstariji Vlado Stevanović (89)! Slede prijave za trku u oktobru u Pesku

 

NARODNA BAŠTA U MOM SRCU: Mesto za detinjstva i odrastanja

HAOS U ATINI: Navijač AEK-a (17) ubijen u sukobu s navijačima Dinama iz Zagreba, a najmanje 9 povređeno! Uhapšeno 96 navijača VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.