USKORO KREĆE PRIJAVA ZA 10.000 DINARA: Isplata novčane pomoći počeće od 25. septembra

15:44

09.08.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Prijava za 10.000 dinara nove pomoći za svako dete do 16 godina počinje uskoro, a imajući u vidu da prijavljivanje počinje usred leta, kada su mnogi na odmorima, podsećanje da ne zaboravite da se prijavite.

Prijava za ovu vrstu nove pomoći države biće moguća od 20. avgusta do 15. septembra, elektronski, preko portala Uprave za trezor.

Isplata novčane pomoći počeće od 25. septembra.

Hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaocima novčane socijalne pomoći, 10.000 dinara za svako dete će biti uplaćeno bez podnošenja prijave.

Jednostavna prijava
Kao i u slučaju ranijih prijava građana za pomoći države, prijava na portalu Uprave za trezor će biti veoma jednostavna i trajaće svega nekoliko minuta.

Kako je predviđeno, podnosilac prijave, odnosno majka, unosiće broj lične karte, svoj matični broj, matični broj za svako dete i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac.

Dodatno, samohrani otac treba, pored tih podataka, da podnese digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sam obavlja roditeljsko pravo.

Ukoliko je podnosilac prijave staratelj deteta treba da podnese i digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo.

Vučić: U Srbiji ima 1.190.000 dece tog uzrasta
Novu pomoć države najavio je u junu predsednik Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima, u Srbiji ima 1.190.000 dece uzrasta do 16 godina i za to je izdvojeno 100 miliona evra.

– Majke primaju taj novac na račun u skladu sa tim koliko dece imaju. Ako imaju dvoje dece, dobiće 20.000 dinara – rekao je Vučić.

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI BEOGRAD 2027! Srbija će doživeti potpunu transformaciju, građani će imati čime da se ponose

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.