KAKAV FAKULTET, SAD SU NA CENI KURSEVI: Kozmetičar zaradi kao IT stručnjak ili VRHUNSKI HIRURG! Na zanatlije se „em ček, em koštaju“!

11:51

23.08.2023

Podeli vest:

pexels-denys-mikhalevych

Dok je za neke poslove diploma fakulteta neophodna, sa druge strane pojedini zanati često donose veću zaradu.

Električari mogu da zarade i do 200 hiljada dinara, dok je recimo plata frizera i do 180 hiljada mesečno.

Zanati koji su plaćeni u današnje vreme su svi oni koji se bave beauty industrijom, ali i varioci, električari i auto-električari. Drugim rečima svi oni za koje je neophodno da zasučete rukave. Ipak, i za ove poslove potrebna je edukacija, ali pre svega praksa.

– Smatram da više ni jedan zanat ne može da se radi jer 21. vek se mnogo brzo razvija, stvari se menjaju, mnogo brzo napredujemo i ne može više ni zanat da se radi bez dobre i kvalitetne edukacije. Na primer, za cenu jedne edukacije koju biste platili u mojoj školi za novi online program treba da izdvojite 1.290 evra, a vi taj novac ukoliko ste dobri u svom poslu možete zaraditi za 10 dana – kaže za TV Prva Danijela Vukojević, diplomirani kozmetolog.

Da su zanatlije „na ceni“, uveriće se svako ko bude pokušao hitno da dođe do njihove usluge na koje se em čeka, em koštaju.

pexels

Zanatska zarada raste, jer se pojavljuju razne inovativne usluge. Primer je beauty industrija. Ova industrija je razvila brojne tretmane za negu kose, kože i lica, što se poprilično naplaćuje što je velika zarada i za radnike u salonima i za vlasnike. Ali, činjenica je da fali radnika na svim zanatskim poljima.

– Deficit i izumiranje posla kozmetičara kao zanata je zapravo dodalo vrednost, pa su ova zanimanja postala fenomenalno plaćena, u rangu sa poslovima IT stručnjaka i sa vrhunskim hirurzima – kaže Vukojevićeva.

Od malih nogu nas uče da je visoko obrazovanje i diploma od velikog značaja, ali u današnje vreme zanati se vraćaju na velika vrata.

U većini salona u Beogradu cene manikira kreću se od dve do sedam hiljada dinara.

NA MIRU TREBA RADITI I NEGOVATI GA Počeo 8. Freedom art festival u Domu omladine! Jevtić: U našem gradu podsećamo koliko je mir važan za sve nas! FOTO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.