DRUŠTVENO ODGOVORNA KAMPANJA „ZAJEDNICI ZAJEDNO”: Vrtić u Čačku dobio nov kotao

12:03

26.09.2023

Podeli vest:

NIS

Nastavljajući brigu o zajednici, a posebno o njenim najmlađim članovima, kompanija NIS je realizovala još jedan važan projekat. Vrtić „Kolibri”, koji je sastavni deo Predškolske ustanove „Moje detinjstvo” u Čačku, uz pomoć kompanije NIS i Grada Čačka, dobio je nov kotao za grejanje, čime je prešao na energetski efikasniji i ekološki prihvatljiviji sistem grejanja, budući da je prethodni kotao na lož-ulje zamenjen savremenim kotlom na gas. Zahvaljujući realizaciji ovog projekta, čija ukupna vrednost iznosi 8,8 miliona dinara, od kojih je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno” obezbedila osam miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbedio Grad Čačak, od sada i ovaj objekat u okviru Predškolske ustanove „Moje detinjstvo” koristi ekološki prihvatljiviji način grejanja.
Takođe, zamenom prethodnog kotla ostvaruje se ušteda u troškovima grejanja do 50 odsto i smanjuje se emisija štetnih gasova, što sveukupno ima pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine i neposrednog okruženja u kojem borave deca. Završetak realizacije projekta obeležen je svečanim događajem kojem su prisustvovali Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, i Suzana Simeunović, direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo”.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, kazao je da Grad već godinama uspešno i aktivno sarađuje s NIS-om.
– Ono na čemu radimo jeste da u budućnosti naši zajednički projekti budu još snažniji, a NIS ove godine opredeljuje još više novca za naš grad na konkursu koji traje do 8. septembra. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane obrazovne ustanove da konkurišu. Posebna zahvalnost NIS-u jeste da ogromna energija koju oni pružaju čini da kvalitet života u našem gradu bude mnogo bolji i uveren sam da ćemo u budućnosti biti još bolji partneri – rekao je Todorović.
Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, rekao je da kompanija već duže od deset godina sarađuje s Gradom Čačkom u okviru programa „Zajednici zajedno”.
– Iza nas je niz lepih projekata koje smo realizovali zajedno s lokalnom samoupravom. U ovom projektu uspeli smo da spojimo naša dva glavna pravca podrške, a to su očuvanje životne sredine i podrška mladima. Želeo bih da zahvalim Gradu Čačku i građanima na toj uspešnoj saradnji i partnerskom odnosu koji nama mnogo znači. NIS je ponosan na odnos koji smo uspeli zajedno da ostvarimo i mi ćemo to pokušati da sačuvamo i unapredimo za buduće projekte. Mi u budućnost gledamo sa optimizmom – naveo je Smirnov.

Kompanija NIS kroz različite društveno odgovorne projekte već godinama ulaže u unapređenje kvaliteta života građana širom Srbije. U okviru svog vodećeg programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno” u prethodnih petnaest godina uložila je više od 1,6 milijardi dinara u više od 1.000 projekata od značaja za razvoj nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Kompanija NIS i Grad Čačak su partneri u okviru programa „Zajednici zajedno” već jednu deceniju i u tom periodu su realizovana 44 projekta, u koje je kompanija NIS investirala 80 miliona dinara.
Ove godine će NIS u okviru programa „Zajednici zajedno” uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučnoistraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.