SPEKTAKULARNO ZATVARANJE GROŽĐEBALA Rekordan broj izlagača, grožđe koje pada sa neba i nezaboravan koncert Zdravka Čolića FOTO I VIDEO

10:38

18.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Jubilarni 65. Dani berbe grožđa oborili su sve rekorde po broju posetilaca i izlagača, a Vršac je poslednjeg dana festivala za sve prisutne priredio karneval, bacanje grožđa iz aviona i spektakularan koncert naše najveće muzičke zvezde – Zdravka Čolića.

Pančevac

Vršački karneval okupio 22 karnevalske grupe iz cele Srbije

Poslednjeg dana Grožđebala u centru grada održan je tradicionalni Vršački karneval koji je okupio veliki broj posetilaca iz Srbije i Rumunije. Ulicama grada prodefilovale su čak 22 karnevalske grupe, sa oko 600 učesnika, koje su stigle uz različitih delova naše zemlje.

Pančevac

Karnevalska povorka pružila je spektakularan vizuelni doživljaj ispred Gradske kuće i ruskog parka, i uspela da razveseli publiku svih uzrasta. Ova tradicionalna manifestacija koja se održava čitav vek dostigla je svoj vrhunac kada je Vinko Lozić, simbolični grožđebalski gradonačelnik, prošao u belim kočijama uz svoju novu izabranicu, vinsku lepoticu Milicu Rajin i njene pratilje. Za njima su u povorci išli i vitezovi vina iz Srbije, Mađarske i Rumunije, dajući ovom događaju poseban šarm i autentičnost.

Pančevac

Grožđe padalo sa neba

Na Danima berbe grožđa posebno uzbuđenje vladalo je među najmlađima koji su sa nestrpljenjem iščekivali let aviona iznad centra grada. Ovaj neobičan događaj poznat pod imenom „Grožđe pada sa neba“ počeo je u pola dva, uz učešće aviona koji je leteo iznad centra Vršca i bacao „padobrance“ – poklon paketiće sastavljene od grožđa i slatkiša koji su bili zakačeni za minijaturne padobrane.

Pančevac

Ulicama Vršca deca su se utrkivala ko će pre stići do „padobranaca“ i uhvatiti svoju nagradu pre ostalih. Bilo je suza zbog neuspelih pokušaja hvatanja, ali je bilo i osmeha od uha do uha.

Na izložbi „Grožđe, voće i vino“ priređenoj u Gradskoj kući posetioci su mogli da vide najkvalitetnije sorte grožđa i upoznaju se sa najpoznatijim vinarijama i poljoprivrednim gazdinstvima vršačkog kraja.

Pančevac

Omoljčanke“ predstavile svoje rukotvorine posetiocima Grožđebala

U okviru jubilarnog 65. Vršačkog Grožđebala, ulice oko Gradska kuće postale su epicentar raznolikosti i tradicije. Naime, kreativni bazar okupio je mnogobrojne izlagače iz različitih delatnosti, proslavljajući bogatu kulturnu baštinu i veštine umetnika i zanatlija iz cele Srbije.

Pančevac

Posetioci su imali priliku da istraže raznolik svet lokalnih proizvoda, uključujući sireve, vina, rakije, med i proizvode od meda, tradicionalne slatkiše i razne vrste rukotvorina. Među ovogodišnjim izlagačima našlo se i Udruženje žena iz Omoljice koje je predstavilo svoje ručne radove.

Pančevac

Štand „Omoljčanki“ je bio bogat raznolikim proizvodima uključujući vez, zlatovez, ručno pletene torbe, organske igračke, domaće slatko i pekmeze, narodne nošnje, kolače i nezaobilazni hleb „Cipovka“.

Spektakularnim koncertom Zdravka Čolića zatvoren ovogodišnji festival

Tročasovni koncert Čola je započeo pesmom „Mjerkam te, mjerkam, a hiljade ljudi je zajedno sa našom muzičkom zvezdom pevalo njegove hitove.

@pancevac.webredakcija Koncert Zdravka Čolića na zatvaranju 65. Dani berbe grožđa u Vršcu. #vršac #daniberbegrozdja #zdravkocolic @Zdravko C ♬ original sound – pancevac.webredakcija

Nezaboravnim Čolinim nastupom na 65. Danima berbe grožđa zvanično je zatvoren Grožđebal u Vršcu. Ova jubilarna proslava će sigurno ostati urezana u pamćenju svih po rekordnoj poseti i nezaboravnom iskustvu koje je donela svim prisutnima. Vršac je ponosno nastavio svoju tradiciju i potvrdio svoje mesto jednog od najznačajnijih mesta berbe grožđa u Srbiji.

(Pančevac/A. Vugrinec)

ZVANIČNO OTVOREN 65. VRŠAČKI GROŽĐEBAL: Oboreni svi rekordi posećenostI POSETIOCI UŽIVALI U VATROMETU I NASTUPU TANJE SAVIĆ FOTO I VIDEO

VOZOM IZ BEOGRADA NA VRŠAČKI GROŽĐEBAL Uz povratnu kartu obezbeđen popust za turističku turu i degustaciju vina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.