JOŠ 16 PREDUZEĆA SE PRIDRUŽILO AKCIJI „PENZIONERSKA KARTICA“ Evo gde će sve imati popuste najstariji sugrađani

16:03

19.09.2023

Podeli vest:

Pixabay

PIO Fond potpisao je ugovore sa još 16 preduzeća i ustanova koje se uključuju u davanje popusta vlasnicima penzionerskih kartica. Uz NIS i „Puteve Srbije“, ugovore je potpisalo i nekoliko privatnih klinika i domova za stare. Penzionerske kartice moći će da se koriste od 1. oktobra.

Ministar finansija Siniša Mali je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je ovo veliki dan za penzionere.

“Do današnjeg dana preko 600 kompanija i institucija je već uzelo učešće u ovom programu. Evo danas 16 novih sa velikim koristima, odnosno benefitima za naše najstarije sugrađane. Ne samo od ovih ugovora, ne samo od ovih sporazuma, nego svih tih 600 koje smo do sada potpisali“, istakao je Mali.

Pozivao je sve društveno odgovorne kompanije da i dalje nastave da uzimaju učešća u ovoj velikoj akciji.

„Putevi Srbija“, NIS, „Aman“ daju popuste penzionerima

Direktor Republičkog PIO Fonda Relja Ognjenović kaže za RTS da je veliko interesovanje kompanija i iz privatnog i iz javnog sektora.

“Ono što mene veoma raduje jeste da smo mi slušali naše penzionere, čuli šta oni žele i delovali u tom pravcu da kompanije i privatne, ali i državni sektor, animiramo da oni budu deo tima penzionerske kartice. Tako da smo danas imali potpisivanje ugovora i sa javnim preduzećem ‘Putevi Srbije’, gde smo ostvarili tri posto benefita, odnosno manju cenu za naplatne rampe, zatim trgovinski lanac ‘Aman’ daje deset posto na kompletan asortiman, ali takođe i ono što je jako važno jeste NIS koji daje od jedan do tri dinara u zavisnosti od vrste goriva“, naveo je Ognjenović.

Naglasio je da 1. oktobra zvanično kada kreće u rad projekat „Penzionerske kartice“, ali i nakon tog datuma će nastaviti da šire mrežu kompanija koje će davati popuste.

“Nastavićemo da slušamo želje naših penzionera i da pokušamo da im obezbedimo što više popusta, a u saradnji sa Ministarstvom finansija i ministrom Sinišom Malim, koji nam neizmerno pomaže u ovom projektu, gledaćemo da što više i privrednih subjekata, ali i državnih institucija animiramo da budu deo tima penzionerske kartice“, poručuje Ognjenović.

Oko 870.000 penzionera se prijavilo, otvaraju se šalteri i u opštinama

Navodi i da se blizu 870.000 penzionera do se prijavilo za kartice, a oko 40.000 njih ih je već dobilo.

“Sada gledamo da priđemo što više našim penzionerima, da pored filijala PIO Fonda otvaramo i odeljenja, odnosno šaltere u opštinama“, kaže Ognjenović.

Do sada su, dodaje, dogovorili otvaranje šaltera sa šest beogradskih opština, ali će nastaviti da i po celoj Srbiji što više priđu penzionerima.

“Čak ćemo organizovati skupove po mesnim zajednicama kako bi penzionerima, da kažem, na noge došli i doneli penzionersku karticu“, poručuje Ognjenović.

SMS porukom se obaveštavaju penzioneri gde da podignu karticu

Objasnio je da putem SMS poruke obaveštavaju penzionere da dođu i preuzmu svoju karticu.

“Sada je samo na penzionerima da li će oni doći i preuzeti karticu i da li će do 1. oktobra svi imati. Što se nas tiče, mi smo spremni, kartice su ištampane i krenuli smo u podelu u celoj Srbiji“, naglašava Ognjenović.

Poručuje da, kako bi se izbegle gužve i čekanja, penzioneri treba da sačekaju poziv za preuzimanje.

“Kako bismo izbegli čekanja redova, mi smo organizovali SMS servis koji njih obavesti gde se nalazi njihova kartica i kako mogu da je preuzmu“, dodaje.

Kako će penzioneri znati gde mogu da ostvare popuste

Direktor PIO Fonda kaže da će svaka prodavnica, svaki trgovinski lanac, apoteka imati nalepnicu koja će biti u vidu penzionerske kartice, kao i da će se na taj način znati da su te firme partneri penzionerskih kartica.

Dodaje da će i na samoj kasi biti nalepnica „penzionerska kartica“.

Ističe da prednjače trgovinski lanci i apoteke, kao i da su penzioneri na tome insistirali, ali da su potpisali ugovore i sa banjama, raznim optičarskim radnjama i sve ono što penzionerima treba za svakodnevni život.

“U zavisnosti od pružaoca usluge popusti idu od tri pa do 50 odsto, sve u zavisnosti šta je ta kompanija koja je pružila neku uslugu dala našim penzionerima. Pritom, to nisu stalni popusti, oni su podložni promenama, tako da će svaka institucija ili svaka privatna kompanija u određenom trenutku možda dati i veće i bolje popuste“, zaključio je Ognjenović.

Da podsetimo, pored popusta oni čije su penzije do 40.000 dinara imaju mogućnost i sakupljanja boda na svakih potrošenih 500 dinara, što bi trebalo da im omogući u nekom trenutku besplatnu uslugu ili nabavku robe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.