NADAMO SE DA ĆE PREŽIVETI Mladunče lava nađeno kod Subotice zbrinuto u zoološkom vrtu Palić! U pitanju je ženka stara oko 6 meseci! FOTO i VIDEO

21:54

21.09.2023

Podeli vest:

subotica.com

Mladunče lava pronađeno danas u okolini Subotice zbrinuto je u Zoološkom vrtu na Paliću, a direktorka te ustanove kaže da se nadaju da će preživeti.

Subotički portal subotica.com objavio je da je u pitanju ženka lava, stara oko šest meseci, koja je bila iznemogla kada je slučajno uočena pored puta.

Mlada lavica nije pobegla iz zoološkog vrta na Paliću, a na osnovu njenog stanja pretpostavlja se da je nekoliko nedelja izvan smeštaja gde je bila držana i hranjena. Zbrinuta je u Prihvatilištu za divlje životinjeu okviru zoološkog vrta.

subotica.com

Direktorka Zoo vrta na Paliću, Sonja Mandić, kaže da je pretpostavka da je mladunče staro svega nekoliko meseci, ali zbog njegovog stanja nije moguće utvrditi da li je staro četiri ili pet meseci. Takođe, kaže da je mladunče dobilo infuziju i da se svi nadaju za početak da će preživeti.

„Iskreno se nadamo da će biti dobro, da će preživeti, da bi nadležni mogli da donose dalje odluku i gde će biti smešten, jer teško da će moći da ostane u Zoološkom vrtu na Paliću, nemamo za to kapaciteta. Mi ćemo mu svakako pomoći, učinićemo sve da se oporavi. Za početak je najvažnije da ga oporavimo i dignemo na noge“, rekla je direktorka.

@pancevac.webredakcija Ženka lava stara oko 6 meseci, koja je juče nađena na putu kod Subotice, opravlja se u zoološkom vrtu Palić. #lav #subotica #zoološkivrtPalić ♬ original sound – pancevac.webredakcija

Pre tačno godinu dana u jednom stanu u Subotici takođe je . Tada je uhapšen vlasnik stana, ali i muškarac iz Lazarevca, za kojeg se sumnjalo da je Subotičanu prodao mladunče afričkog lava.

 

(Pančevac/N1)

LJUDI NE VERUJU SVOJIM OČIMA Na putu kod Subotice pronađen LAV! Iz palićkog zoološkog vrta kažu da nije njihov! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.