SRBIJA NE ZAOSTAJE U KVALITETU VINA: Ministar Vučević na karlovačkom Grožđebalu

21:51

22.09.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/milosvucevic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je večeras manifestaciji „Karlovačka berba grožđa“ u Sremskim Karlovcima.

Ova manifestacija, poznatija kao „Grožđebal“, tradicionalno okuplja velik broj proizvođača vina i drugih izlagača domaće radinosti.

printscreen/Instagram/milosvucevic

Obilazeći štandove, ministar Vučević je sa izlagačima razgovarao o unapređenju vinarske i vinogradarske proizvodnje. Tom prilikom, ministar Vučević istakao je da Srbija, kada je reč o kvalitetu vina, ne zaostaje za najvećim svetskim proizvođačima.

Ministar Vučević rekao je da Sremski Karlovci predstavljaju potencijal enološkog turizma za našu zemlju, kao i da veruje da će u narednim godinama taj potencijal na pravi način biti iskorišćen.

printscreen/Instagram/milosvucevic

Prilikom današnje posete Sremskim Karlovcima, ministar Vučević obišao je porodične firme „Global Maxima System“ D.O.O. koja se bavi proizvodnjom proizvoda od plastike  i „Agrotehna“ A.D. koja se bavi rezanjem i obradom metala, kao i proizvodnjom i montažom metalnih konstrukcija. Ministar Vučević je, takođe, obišao i Osnovnu školu „23 Oktobar“.

Današnjem obilasku prisustvovali su načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić.

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.