OGLASIO SE APELACIONI SUD: Evo zašto je Zoran Marjanović pušten iz pritvora

16:38

03.10.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/TV Pink

Apelacioni sud ukinuo je danas pritvor Zoranu Marjanoviću i on će tokom dana biti pušten kući. Oni su i obrazložili ovu odluku.

Kako je navedeno, Apelacioni sud polazi od činjenice da pritvor predstavlja najstrožu meru za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka i da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vreme i da u toku celog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi zbog kojih je određen.

– Ubistvo se desilo 2. aprila 2016. godine, dakle pre više od sedam godina, a okrivljeni je lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine. U pritvoru se nalazio do 12. jula 2018. godine, kada mu je isti ukinut, a zatim mu je ponovo određen pritvor po objavljivanju nepravnosnažne presude kojom je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. I pored značajnog interesovanja o ovom krivičnopravnom događaju, o kojem je nesporno pisao veliki broj štampanih i elektronskih medija i o kojem je javnost bila obaveštena, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja dela i težinu posledice istog protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi iste u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka.

– Imajući u vidu navedeno, Apelacioni sud je našao da je opravdan predlog branilaca okrivljenog da se prema istom ukine pritvor i odmah pusti na slobodu – naveli su iz Apelacionog suda.

APELACIONI SUD DONEO ODLUKU: Zoranu Marjanoviću ukinut pritvor

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.