BLIZU MILION PRIJAVA ZA PENZIONERSKU KARTICU U toku pripreme za KUĆNU DOSTAVU kartice

16:54

03.10.2023

Podeli vest:

Pixabay

Penzionerske kartice su u upotrebi od 1. oktobra. Do sada je zvanično prijavljeno 930.000 korisnika koji će imati posebne popuste. Najstariji građani u Srbiji imaće popuste na hranu, gorivo, lekove, tehničke preglede na automobile… Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio i da postoji mogućnost da poštari počnu da nose penzionerske kartice na kućne adrese penzionerima.

– Imaće mnogo pogodnosti kad preuzmu penzionerske kartice. Reći ću Ani Brnabić da predlože da penzionerima odnesu poštari penzionerske kartice za popust, kad već nose penziju. Dajte da dođemo bar do 80 odsto onih koji su dobili pomoć. Ako je 930 hiljada dobilo njih (59-60 odsto) dobilo kartice, dajte da dođemo do 80 odsto. Mnogo je važno da uzmu karticu – rekao je Vučić.

– Penzije će da rastu, sve se isplaćuje što smo rekli, volim penzionere kao Boga, volim penzionere iz siromašnih delova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinićgostujući na TV Hepi.

Do sada prijavljeno 930.000 penzionera za penzionersku karticu

Zamenik direktora Fonda PIO Aleksandar Milošević izjavio je danas da se za penzionersku karticu do sada prijavilo više od 930 hiljada korisnika, ali da se taj podatak menja iz minuta u minut.

Proces prijave korisnika nije ograničen i svi koji se do sada nisu prijavili mogu u svakom momentu da podnesu prijavu, rekao je za Tanjug Milošević.

Dodao je da je postupak prijave maksimalno pojednostavljen i da se sprovodi elektronski, sa kućnog računara ili mobilnog telefona ili u filijali i službi Fonda PIO, na šalterima Banke Poštanska štedionica i JP Pošta Srbije.

Milošević je naveo da je potrebno pristupiti sajtu Fonda www.pio.rs i da je na naslovnoj strani baner za prijavu, u koji se unosi jedinstveni matični broj i broj telefona ili mejl adresa.

Sistem odmah potvrđuje da li je prijava prihvaćena, a nakon toga korisnici mogu očekivati poruku na telefonu da dođu po svoju karticu kada bude izrađena.

– Da bismo omogućili što većem broju korisnika da preuzmu kartice u kratkom roku produžili smo rad šaltera samo za ove namene svakog radnog dana do 18 časova, a pripremamo se da uvedemo i radnu subotu, o čemu ćemo obavestiti korisnike, rekao je Milošević.

Dodao je da je pokrenut postupak pripreme za kućnu dostavu kartica, kako bi svi korisnici koji ne mogu doći u filijalu Fonda dobili karticu na kućnu adresu, uz obavezu da potpišu saglasnost i dostave Fondu PIO, kako bi im kartica bila aktivirana.

Istakao je da su potpisivanjem sporazuma o saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, javnim preduzećima, preduzetnicima, državnim institucijama, zanatskim radnjama, bankama, banjama i ostalim pravnim subjektima koji su se uključili u projekat Fonda PIO „Penzionerska kartica“ obezbeđeni popusti do 50 odsto i ostale pogodnosti za korisnike penzionerskih kartica.

Pregled pravnih lica sa navedenim popustima dostupan je korisnicima na zvaničnom sajtu Fonda PIO www.pio.rs/Penzionerske kartice, kao i na mobilnoj aplikaciji „Penzionerske kartice“, koja je besplatna za korisnike i dostupna na mobilnim uređajima u Play Store ili App store.

– Sve delatnosti su zastupljene i to se potpuno poklapa sa interesovanjem korisnika. Najviše je firmi iz oblasti trgovine, apoteke, zdravstvene institucije, prodavnice tehničke robe i slično, rekao je Milošević.

Istakao je da je na ovom projektu Fond PIO imao veliku podršku Vlade Republike Srbije, lokalnih samouprava i privrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.