OVOM ZGRADOM ĆE SE SRBIJA PONOSITI: Nastavljena izgradnja naučno-tehnološkog parka “Mihajlo Pupin”

19:39

03.10.2023

Podeli vest:

Rina

Nastavak izgradnje projekta naučno-tehnološkog parka “Mihajlo Pupin” biće orijentisan ka oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) što će omogućiti zapošljavanje mladih inženjera iz oblasti IT-a i drugih sofisticiranih industrija, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka sa Vang Tungdžouom, predsednikom kompanije „China communications construction company (CCCC)“, kao i sa novoimenovanim ambasadorom NR Kine u Srbiji, gospodinom Li Mingom, kome je ovom prilikom poželeo sreću u budućem radu u Srbiji.

Rina

„Ne samo da smo uspeli zajedničkim snagama da reaktiviramo ovaj važan projekat, već ćemo i temeljnim planiranjem učiniti da ovaj naučno-tehnološki park postane atraktivan za veliki broj industrijskih grana. Izgradnja naučno-tehnološkog parka “Mihajlo Pupin” dodatno će doprineti atraktivnosti naše ekonomije, naročito ako uzmemo u obzir da su razvoj i primena visoke tehnologije ključni pokretači ekonomskog rasta, ali i izvor konkurentnosti, stvaranja visoke dodate vrednosti i kreiranja dobro plaćenih poslova“, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović za agenciju RINA.

Rina

„Ukupan broj zaposlenih u sektoru IKT usluga u Srbiji veći je od 100 hiljada, a samo u prvih sedam meseci ove godine ukupan izvoz IKT usluga je premašio 2 milijarde dolara. Projekat izgradnje naučno-tehnološkog parka u Beogradu je još jedan korak unapred kada govorimo o modernoj Srbiji čijom ekonomijom dominiraju inovacije i visokokvalifikovana radna mesta, kao i pamet mladih IT inženjera koji su prepoznati širom Evrope i sveta“, dodao je ministar Momirović.

Rina

 

(Pančevac/Rina)

PRODUŽEN ROK ZA DODELU SUBVENCIONISANIH ZAŠTITNIH RAMOVA ZA TRAKTORE Evo do kada možete da se prijavite!

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.