OTVOREN MEĐUNARODNI SAJAM „GRAFIMA“ Tokom tri dana više od 70 izlagača iz Srbije i celog sveta FOTO

12:33

11.10.2023

Podeli vest:

Pančevac/M. Šupica

Na Beogradskom sajmu u ponedeljak je otvoren 43. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije „GRAFIMA“ na kojem će se tokom tri dana predstaviti više od 70 izlagača iz Srbije i još deset zemalja.

Pančevac/M. Šupica

Sajam je svečano otvorio Frank Van Deursen, generalni menadžer kompanije Cron-Europe, domaćina ove sajamske manifestacije. U svom pozdravnom izlaganju pohvalio je uspešnu saradnju sa ovdašnjom kompanijom Prepress.

Pančevac/M. Šupica

Miša Čugurović, predsednik organizacionog odbora Grafime i predsednik Grupacije grafičke industrije Udruženja za kreativnu industriju Privredne komore Srbije, ukazao je na činjenicu da je na Grafimi sve više i više mašina, što znači da firme u ovoj branši imaju posla i motiva da rade. Rekao je i da je fond izloženih mašina reprezentativan i da prati svetski tehnološki korak. Povoljna je okolnost, naglasio je Čugurović, i što se cena papira u Evropi stabilizovala na nivou od pre ukrajinske krize.

Pančevac/M. Šupica

Ova najstarija i najveća sajamska manifestacija namenjena promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji održava se u Hali 4 Beogradskog sajma pod tradicionalnim sloganom „Više boje“.

Pančevac/M. Šupica

Kako je rečeno na otvaranju, izlagači na Sajmu „GRAFIMA“ tokom tri dana će predstaviti bogat izbor mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju i reciklažu otpadnih materjala, sirovina i repromaterijala, ali i rezervne delove i komponente, kao i polovne grafičke mašine i finalne proizvode, grafičke, kreativne i papirne industrije.

Pančevac/M. Šupica

Grafima je najstarija i najveća regionalna sajamska manifestacija namenjena promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana. Integriše mašinsku industriju, informaciono-komunikacione tehnologije, kreativno-umetničke grafičke žanrove i veštine, namenski IC i dizajnerski hardver i softver u profesionalni, edukativni i vizuelni sajamski izazov visokog međunarodnog formata.

Pančevac/M. Šupica

Ove godine predstavlja se više od 70 izlagača različitih profila iz desetak zemalja, a u ponudi je bogat izbor mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, rezervnih delova i komponenti, polovnih grafičkih mašina, kontrolnih i mernih uređaja i opreme, mašina i opreme za reciklažu otpadnih materijala, sirovina i repromaterijala, ali i finalnih proizvoda grafičke industrije, kreativne i papirne industrije.

Pančevac/M. Šupica

Stručni i prateći programa uključuje radionice, predavanja i panel-diskusije, a akcenat je na tehnologiji štampe, grafičkom dizajnu i reklamnom materijalu.

Pančevac/M. Šupica

Najkvalitetnije grafičke proizvode u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, čekaju simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Pančevac/M. Šupica

U istom terminu, i u istoj Hali 4, biće održavaju se i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EXPO i Sajam ambalaže i pakovanja PAK-AM.

Pančevac/M. Šupica

Radno vreme sajmova GRAFIMA, BIRO-EXPO i PAK-AM je 9. i 10. oktobra od 10 do 18 časova, a 11. oktobra od 10 do 17 časova. Ulaznica se plaća 450 dinara, a parking za automobile u sajamskom krugu 150 dinara po satu.

(Pančevac/BG Sajam)

AKCIJA BOLJA CENA OBORILA I CENE NAMEŠTAJA Pogledajte proizvode visokog kvaliteta i dizajnirane komade svetskog renomea na Beogradskom sajmu! FOTO

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.