PANČEVAČKI STRELCI U VRHU STRELJAČKOG SPORTA: Održano prvo kolo Kupa SS Srbije u Nišu

10:51

13.10.2023

Podeli vest:

SD "Pančevo 1813"

Proteklog vikenda je u Nišu održano prvo kolo Kupa SS Srbije sportskim vazdušnim oružjem po A tj. međunarodnom programu, na kojem je nastupilo petoro takmičara iz Streljačke družine“Pančevo 1813“.

Aleksa Rakonjac, inače standardni juniorski reprezentativac Srbije, je dokazao svoje kvalitete osvajanjem dve medalje na samom početku nove sezone i važnih bodova za finale. Rezultatom od 627,5 krugova puškom, ubedljivo je pobedio u kategoriji juniora, a u konkurenciji seniora osvojio drugo mesto. Za nijansu je ostvario bolji rezultat samo
seniorski reprezentativac Lazar Kovačević.

Iva Rakonjac je bila na domak do medalja u obe konkurencije za samo 0,4 kruga. Ona je sa rezultatom od 625,5 kruga puškom, osvojila četvrto mesto i sedam bodova za finale, u konkurenciji juniorki ali i seniorki jer su sve prve tri seniorke bile juniorke Aleksandra Havran, Teodora Vukojević i Anja Knežević, koje su starije i nastupale su za reprezentaciju Srbije . Iva je sjajno krenula prve tri serije i na polovini meča vodila na tabeli sa rezultatom od 316,2 kruga, ali nije izdržala taj veliki pritisak u četvrtoj seriji koja je bila slabija, mada je imala ozbiljnu razliku za osvajanje čak i prvog mesta u obe konkurencije.

SD „Pančevo 1813“

Ekipa mladih pištoljaša koja je nastupila i u seniorskoj konkurenciji je osvojila drugo mesto i 10 bodova za učešće u finalu Kupa SS Srbije nakon tri kola.

Velimir Ninković je ubedljivo pobedio u kategoriji juniora sa rezultatom od 558 krugova i osvojio 12 bodova, a u konkurenciji seniora je sedmi sa 4 osvojena boda za finale.

Marko Ninković, inače standardni reprezentativac Srbije pištoljem, osvojio je bronzanu medalju sa rezultatom od 552 kruga i 8 bodova za finale juniora , a i jedan bod za učešće u finalu seniora.

SD „Pančevo 1813“

Jovan Kondić je uspešno debitovao u ekipi juniora i seniora, mada je još u pionirskoj
kategoriji sa 14 godina u kojoj je ovogodišnji vicešampion sa 179 krugova i prvi je u Ligi pionira Vojvodine sa 184 kruga. Ostvario je vrlo visok rezultat od 549 krugova i osvojio peto mesto i šest bodova za finale u kategoriji juniora pištoljem.

Naredno kolo će biti održano za dve nedelje u Kikindi, a treće pred kraj godine u Beogradu, kada će se znati i konačna lista svih finalista Kupa SS Srbije po kategorijama. Do tada će takmičari SD “Pančevo 1813“ nastupati na više međunarodnih takmičenja.

PANČEVCI USPEŠNI U KUMANOVU: Održano drugo kolo Open Balkan bokserske lige

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.