DOBRA SARADNJA PANČEVA I PTUJA: Održana deseta godišnja manifestacija „Naši slovenački specijaliteti“ ZVEZDA VEČERI KRANJSKA KOBASICA

16:43

16.10.2023

Podeli vest:

Pritnscren

U organizaciji Udruženja Slovenaca „Logarska Dolina“ iz Pančeva, održana je deseta godišnja manifestacija „Naši Slovenački Specijaliteti“. Ovogodišnja poslastica bila je slovenački brend – kranjska kobasica, koja je pripremljena u Pančevu posebno za ovu priliku. Gosti su uživali ne samo u gastronomskim čarolijama već i u panoramskoj vožnji katamaranom, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo.

Kranjska kobasica, napravljena od pažljivo odabranog svinjskog mesa i posebnih začina, postala je zvezda večeri. Ovaj specijalitet bio je upotpunjen raznolikom salatom i tradicionalnim dodacima poput senfa, kečapa i majoneza. Ova manifestacija nije samo gastronomski događaj, već i prilika za gradove Pančevo i Ptuj da proslave njihovu saradnju i prijateljstvo.

Pritnscreen

Direktorka Škole za ekonomiju, turizam i poljoprivredu iz Ptuja Darja Harb, izrazila je svoje zadovoljstvo ovom dugogodišnjom saradnjom. Ova škola je bila važan partner u ovoj manifestaciji od samog početka.

„Mi se trudimo da dovodimo svake godine druge učenike, da dobiju neka nova iskustva, neka nova poznanstva, i profesori se menjaju, to nam mnogo znači baš zbog toga što možda baš mi profesori imamo neku nostalgiju za bivšom Jugoslavijom i možemo i ovo iskustvo, što smo imali u svojoj mladosti, i na ovaj način preneti na našu omladinu“, rekla je Harb.

Grad Pančevo, Kancelarija za slovenačku dijasporu iz Ljubljane i Nacionalni savet slovenačke manjine u Srbiji podržali su ovu manifestaciju, čime su doprineli njenom kontinuiranom uspehu.

 

Printscreen

Ovogodišnji događaj nije samo obeležio desetu godišnjicu manifestacije, već je takođe postao plodno tlo za nove ideje i planove koji će nastaviti da se razvijaju i rastu tokom narednih deset godina. Ova manifestacija nije samo kulinarski spoj Srbije i Slovenije, već i snažan simbol kulturne raznolikosti i prijateljstva.

(Pančevac)

REKORDNIH 2.500 LJUDI BILO „U BOJAMA RUJA”: 1.700 dece uživalo na Čardaku! Sve bilo besprekorno, samo se Šumsko gazdinstvo Banat nije proslavilo FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.