SVE SE RAZGRABI ČIM SE SIPA, MLADE MAJKE UZIMAJU NAJVIŠE ZA DECU Vredni stočari postavili mlekomat u centru Bajine Bašte! FOTO

19:04

23.10.2023

Podeli vest:

RINA

Bajina Bašta – Ne želeći više da zavise od volje otkupljvača Miloš Marić i njegova majka Ljiljana odlučili su da preuzmu stvari u svoje ruke. Godinama unazad se bave mlečnim govedarstvom i oni su prvi koji su u Bajinoj Bašti postavili mlekomat u centru opštine. Željni zdravog, domaćeg mleka građani svaki dan praktično razgrabe sve što je u njega sipano nakon jutarnje, ali i večernje muže.

– Nezadovoljni otkupnom cenom mleka, a videvši primer dobre prakse na Zlatiboru i mi smo se odlučili da postavimo mlekomat. Naš kolega iz Čajetine nas je uputio u sve, kako da nabavimo i doteramo mašinu, a cela ta procedura trajala je oko tri meseca. Sada kad je mlekomat postavljen, zadovoljni smo kako to sve funkcioniše, rekao je za RINU Miloš.

RINA

U punim štalama ove vredne porodice nalazi se preko deset krava, telad i bikovi. Majka Ljiljana je jedna od najpoznatijih mlekarica tog kraja, a na svom primeru pokazuju da se vredan i pošten rad uvek isplate. Postavljanju mlekomata u centru grada najviše su se obradovali sami građani.

– Dosta mladih majki dolazi kako bi ovde uzele mleko za svoju decu, jer znaju da je zdravo i domaće, bez ikakvih dodataka i prerađivanja. To u današnje vreme mnogo znači, da znate šta dajete deci da jedu i piju. Kapacitet mlekomata je 100 litara, a cena po litru 120 dinara, dodaje Miloš.

RINA

Pored mlekomata u Bajinoj Bašti nalazi se i flašomat, ali se može doneti i svoja flaša koja se prilikom ubacivanja u mlekomat prvo steriliše.

(Pančevac/RINA)

OVO JE ODLIČNO, KAO DA SMO LIČNO POMUZLI KRAVU! Čačani dobili mlekomat u kom je uvek sveže i domaće mleko!

VAŽNA VEST ZA MLEKARE: Od danas podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mleko

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.