NIUMIC BLISTAO NA SAJMU KNJIGA Proslava 200. broja „Makedonska Videlina“ ČASOPIS OSVOJIO I BEOGRADSKU PUBLIKU FOTO

17:03

26.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

Novinsko izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“ (NIUMIC) iz Makedonije ponosno je predstavila svoje najnovije dostignuće na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Na ovogodišnjem sajmu, ova ugledna ustanova se ističe kroz promociju 200. broja svog renomiranog časopisa „Makedonska Videlina“, koji je osvojio srca čitalaca širom regiona.

Ozren Simjanovski, direktor NIUMIC-a, podelio je svoje uzbuđenje povodom dugogodišnjeg uspeha.

„Posebno ističemo promociju 200 broja našeg krovnog časopisa makedonska videlina koji ne samo da traje već je po mišljenju naših čitaoca sve uspešniji. Za preko 15 godina rada, više od 100 naših izdanja našlo je počasno mesto na izložbenim delovima raznih sajamskih manifestacija“, istakao je Simjanovski.

Promocija 200. broja časopisa privukla je pažnju značajnih ličnosti, uključujući predsednika Nacionalnog saveta Makedonaca Borčeta Veličkovskog, pomoćnika Pokrajinskog sekretara za informisanje Dragana Traparića, pomoćnika Pokrajinskog sekretara za kulturu Živanu Živanović, državnog sekretara u Ministarstvu za Ljudska i Manjinska Prava Rejhana Kurtovića.

NIUMIC se ove godine smestio u impresivnom štandu u Hali 4, privlačeći posetioce svojom bogatom ponudom i entuzijazmom.

„Na ovogodišnjem sajmu, nalazimo se u prostoru hale 4 i lako ćete nas naći. Ove godine dobili smo najveći štand i bićemo lako uočljivi. Štand Novinsko izdavačke ustanove ,makedonski informativni i izdavački centar“, kao i prethodnih godina, biće mesto za razmenjivanje iskustava i utisaka s mnogobrojnim izdavačima i za prikazivanje novina u sopstvenoj produkciji, odnosno uspostavljanje novih kontakata, nove poslovne mogućnosti i razgovarali o poslednjim tokovima u izdavaštvu. Naš Štand je otvoren za sve poklonike umetnosti, a mi smo raspoloženi za druženje i saradnju, dodaju iz NIUMIC-a.

Sajam knjiga nije samo prilika za promociju literature, već i za izgradnju mostova između kultura i stvaranje zajedničke budućnosti putem reči i saznanja. NIUMIC, sa svojim sjajem i posvećenošću, igra ključnu ulogu u ovom inspirativnom književnom putovanju.

(Pančevac)

ZAJEDNIČKI ŠTAND NA BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA Pančevačko čitalište u ulici Meše Selimovića FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.