ČEKA SE MRAZ ZA NOVE SADNICE Uveliko se sadi jesenji rasad u gradu, a zalivanje i dalje u toku bez obzira na kalendar

21:04

07.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Ove godine jesen je počela sa visokim temperaturama koje su odložile radove zaposlenima u JKP „Zelenilo“. Uveliko se sadi jesenji rasad u gradu, a kada stignu prvi jutarnji mrazevi krenuće se i sa sadnjom novih sadnica, kažu nadležni iz Zelenila.

Zaposleni u JKP „Zelenilo“ ovih dana angažovani su na sadnji jesenjeg rasada. Treba posaditi 50 hiljada jesenjih sadnica, koje su proizvedene u rasadniku ovog javno komunalnog preduzeća. Prema rečima Ženje Marinković iz JKP Zelenilo, toplo vreme i visoke temperature za ovo doba godine odložili su radove koji su već bili planirani za početak novembra.

– Ovo lepo vreme je odložilo radove u vrtu i sadnju drveća, koja još nije počela, jer kao što vidite lišće je još uvek na svom mestu, čekamo da ono opadne, da krenu jutarnji mrazevi kako bi drveće pripremilo za jesenju sadnju, da ih iznesemo iz rasadnika. Ove biljke koje su u kontejnerima i saksijama su već spremne za sadnju i mi čekamo kada ćemo ih usaditi na mesta koja su za to predviđena, rekla je Ženja Marinković.

Jesen je i period godine kada se više ne razmišlja o zalivanju. Ipak iz Zelenila savetuju da se nastavi sa zalivanjem, između ostalog i zbog vetra koji je dodatno isušio zemlju i visokih temperatura za ovaj period godine.

– Zalivanje je obavezno u ovom periodu bez obzira što smo mi navikli da tokom jeseni zlivanje zamire, ipak visoke temperature i pojava vetra utiče na isušivanje biljaka i dubljih delova zemlje koji su suvi. Biljkama je neophodno zalivanje na svaka dva do tri dana ukoliko se ovakvi uslovi nastave, zaključuje Marinković.

Do kraja godine još mnogo posla očekuje radnike JKP „Zelenilo“. Počeće radovi na uređenju zelenih površina na gradskom keju, a radiće se i na poboljšanju vetrozaštitnog pojasa u gradu.

(Pančevac)

NOVE BILJKE KRASIĆE PANČEVO SVE DO PROLEĆA Zelenilo spremilo 50 hiljada jesenjeg rasada za novu sezonu

JKP ZELENILO VREDNO RADI NA KOŠENJU ZELENIH POVRŠINA Tokom godine pokosi se trava na 200 hektara! Sledeće nedelje na red dolazi centar grada!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.